Herkes Hakkıyla Görevini Yapsaydı Bugün Miryokefalon Zaferi Çoktan Tescillenmiş Olurdu.
Herkes Hakkıyla Görevini Yapsaydı Bugün Miryokefalon Zaferi Çoktan Tescillenmiş Olurdu.
TÜRK TARİH KURUMU İLK SUÇLU MUDUR?
Atatürk’ün 1931 yılında kurduğu TTK'nın (Türk Tarih Kurumu) gündemine ciddi anlamda alınmayan Miryokefalon Savaşının üzerinden tam 845 yıl geçmiştir.
Bir önceki TTK Başkanı Prof. Refik Turan’ın üstün gayretleriyle Miryokefalon Savaşının yapıldığı yer Yenice Sivrisi / Gelendost olarak ifade edilmiş olmasına rağmen TTK’nın resmi kayıtlarında yer almamış olması önemli bir talihsizlik olarak karşımıza çıkmaktadır.
Eğer Prof. Refik Turan’ın hizmet süresi sona ermemiş olsaydı milletimiz üzerindeki 845 yıllık ayıp kaldırılacak ve Devlet töreni ile kutlanan bir savaş olarak Miryokefalon her yıl 17 Eylül’lerde Türk ve Dünya tarihindeki kutlamalarda Yenice Sivrisi/ Gelendost yerini alacaktı.
TTK’nın şimdiki başkanı Prof. Birol Çetin döneminde ise Miryokefalon Savaşının kazanıldığı yer hakkında önemli ve yoğun, başta siyasi ağırlıklı olmak üzere çeşitli akademik, Sosyal ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla basın dünyası Miryokefalon’u TTK’nın gündeminde tutmasını bilmiştir.
Prof. Birol Çetin ise kendisine gelen yoğun tescil talepleri karşısında sessiz kalmamıştır. Yapmış olduğu bir çalışma ile çeşitli üniversitelerden meydana gelen tarihçilerden bir komisyon kurulması için çalışmalar yapmıştır.
Fakat ‘’Miryokefalon Tescil Komisyonu’’ iddia makamlarının ortaya koyduğu saha çalışmalarını yapmak için harekete geçmemiştir.
Yani Konya ve Denizlilerin iddialarıyla Yenice Sivrisi / Gelendost’ta kazanıldığı neredeyse kesinlik kazanan bu savaşın tescili için TTK adına bir rapor hazırlamamıştır.
https://www.kureselakdeniz.com/miryokefalon-zaferinin-tescillenmesi-icin-biz-uzerimize-dusen-gorevi-yerine-getirdik/3384/
Yıkarıdaki linkte ortaya konan etkinlikler gözönünde tulursa Miryokefalon Zaferi Yenice Sivrisi / Gelendost’ta 17 Eylül 1176’da kazanıldığı anlaşılacaktır.
Bağırsak Deresi/ Konya ile Çivril/ Denizli’de zaferi kazanılmıştır diyenlerin iddiaları ise son zamanlarda neredeyse yok hükmünde bir algı haline gelmiştir.
Zira her iki iddia sahiplerinin TTK nezdinde resmi bir müracaatlarıda bugüne kadar olmamıştır. Her iki tarafın elle tutulur, gözle görülür bir çalışmasıda ortaya konmamıştır.
Sadece her yıl 17 Eylül günleri her iki il valilerinin protokolda yer alanlarla birlikta Atatürk heykellerine büyük bir çelenk bırakıldıktan saygı duruşu ve istiklal marşından sonra söyledikleri bir cümleden ileri gitmeyen iddiaları karşısında gülmemek elde değildir.
ZİRA;
‘’ATAM! MİRYOKEFALON SAVAŞI BURADA KAZILDI DEĞİL Mİ?’ sorusu karşısında ATA’nın bile EVET demediği (!) böyle muhteşem bir savaş ve kazanılan zaferin tescil edilerek Devlet töreniyle kutlanmasının önündeki engeller hiçte ünlü Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan ve aziz şehitlerimizin ruhalarının azap yaşamasının sonlamasına dur denecek eylemler değildir.
O nedenle TTK Başkanı Prof. Birol Çetin’e bugün tarihi bir sorumluluk ve görev düşmektedir.
Kurduğu ama henüz görevlendirmenin yapılmadığı
‘’ Miryokefalon Zaferi Tescil Heyeti’’ne bundan sonra çok büyükgörev(ler) düşmekte olduğu inancındayız.
ŞÖYLEKİ;
1- TTK bugün Miryokefalon Zaferinin tescili için büyük bir karar aşamasındadır. TTK’nın kurduğu yada resmiyet kazandıracağı heyetin derhal harekete geçmesi için elinden gelen gayreti esirgememelidir.
2- TTK sadece Tescil Heyetinin iddia sahiplerini dinlemeli yada ellerindeki mevcut bilgi, belge ve dokümanlarla tescil eylemini sonlandırmalıdır.
3- Yada TTK, Miryokefalon savaşının kazanıldığı yerler için iddiada bulunanları büyük bir Çalıştayda bir araya getirmelidir.
4- TTK, Çalıştay sonunda bilimsel tarihi verilerle Mityokefalon savaşının nerede kazanıldığına karar vermelidir.
5- Eğer iddia sahipleri Miryokefalon Savaşının Yenice Sivrisi / Gelendost’ta kazanılmadığını ellerindeki verilerle ortaya koyarlarsa (ki, öyle bir durum söz konusu değildir) bunada herkes saygı göstermelidir diyoruz.
6- Hem bugüne kadar Isparta, Yenice Sivrisi / Gelendost dışından fikir beyan edenler iddialarının arkasında durma iradesinden niçin uzaktadırlar? Çünkü ellerindeki bilgi ve belgeler yeterli kanıt ortaya konmakta çok uzaktadır.
7- 1176 Tarihinde Anadolu Selçuklu ve Bizans İmparatorluk sınırlarını nereden geçtiğini bile ortaya koymaktan aciz iddia sahipleri bugün Miryokefalon zaferinin kazanıldığı yerin tescili için ayak bağı olmaktan uzak kalmaları en mantıklı eylem olarak karşımıza çıkmaktadır.
8- TTK’nn bugün arşivinde en azından Miryokefalon Zaferinin kazanıldığı yer olarak Yenice Sivrisi / Gelendost hakkında hazırlanan ünlü Selçuklu araştırmacısı ve yazar Ramazan Topraklı’nın
‘’ Miryokefalon’un Yeri Isparta’’ isimli bir kitabıyla en son çıkarılan
‘’Göller Bölgesi Miryokefalon Gezi Rehberi’’ kitabı çok önemli bir belge olarak karşımızdadır. Ayrıca Küresel Akdeniz tarafından uzun uğraşlar sonucu hazırlanan ‘’Miryokefalon Zafer Haritası’’nda 17 Eylül 1176 yılındaki Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu sınırları resmi bilgi ve belgelerle ortaya konmuştur.
9- O nedenle Miryokefalon Zaferi 8 (sekiz) ayrı yerde kazanıldı iddiasında bulunanlar yukarıda ifade ettiğimiz gibi herhangi bir çalışmalarıda bulunmamaktadır.
SDÜ ve MİRYOKEFALON
https://www.kureselakdeniz.com/sehrin-sagir-sultanlari/3596/
Bugün Miryokefalon Zaferinin tescili için başlattığımız mücadelenin sonuna doğru gelmişsek bizi yalnız bırakanlar ve adeta sağır sultan olmanın ötesinde akademik görevlerini yerine getirmeyen kurumların varlığı bizi ileri derecede üzmüştür.
ZİRA;
1- Eğer SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü iki yıl boyunca bizim kendilerine önerdiğimiz Miryokefalon Doktora çalışmasına start vermiş olsaydı bugün TTK’nın eli daha da kuvvetlenmiş (güçlenmiş) olurdu ve ortaya çıkan Doktora Tezi sonucuyla tescil için bizim başlattığımız büyük özverili gayret ve mücadeleyede belki gerek kalmayabilirdi.
2- SDÜ Tarih Bölümünün bugün itibariyle Miryokefalon Zaferinin nerede kazanıldığı hakkında herhangi bir gayret ve düşüncesi bulunmamaktadır. O nedenle geçte olsa yine tekrarlıyoruz. SDÜ Tarih Bölümü Miryokefalon Zaferi için derhal Doktora çalışmasına start vermelidir, inancındayız.
3- TTK’nın Miryokefalon Zaferinin tescilini onayladıktan sonra SDÜ’nün yapacağı Doktora çalışmasının Isparta ve Türk Tarihi için çok önemli bir katkı sağlamayacağı ortadır.
4- Türkiye üniversiteleri arasında Miryokefalon Savaşı hakkında ilk çalışmayı yapması gereken üniversite olarak SDÜ olması gerekirken maalesef bugün bir diğer Sağır Sultan olarak Rektör Çarıkçı ve SDÜ karşımıza çıkmaktadır.
5- Bundan böyle biz diyoruzki Miryokefalon’un tescilinin ortaya konmaması karşısında bir görev kaçkını, suçlu aramak ve bulmak istiyorsak SDÜ ilk sırada yerini almaktadır.
6- 1931 yılında Atatürk tarafından kurulan TTK’nında bundan sonra SDÜ gibi Sağır Sultan olmayacağına inancımız tamdır.
Umudumuz odurki, 17 Eylül 2022 Miryokefalon kutlamalarının Devlet Töreni ile yapılması için TTK üzerine düşen görevi layıkıyla yapsın ve 845 senelik milletimiz üzerindeki tescil ayıbını ortadan kaldırsın.
Biz Miryokefalon sevdalıları olarak her zaman bu muhteşem zaferin kazanıldığı yerin (Yenice Sivrisi / Gelendost) tescili için üzerimize düşen görevi bir ibadet olarak kabul ediyoruz ve diyoruzki;
https://www.kureselakdeniz.com/isparta-muftulugunce-miryokefalon-zaferi-icin-845-kez-hatm-i-serif/2624/
MİRYOKEFALON ZAFERİNİN KANILDIĞI YERDE BU SENE HERKES II. KILIÇARSLAN ve AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN İNDİRİLECEK HATM-İ ŞERİF DUALARINA EŞLİK ETSİN(LER).
NOT: Daha düne kadar SDÜ Tarih Bölümü içinde bile aralarında ittifak kuramayan ve gerçek dışı 2 Miryokefalon tezini ileri süren (Prof. Behzat Karaca ‘’ Kumdanlı’’, Doç. Abdullah Bakır ‘’Popa Boğazı’’ ) SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü akademisyenlerine ‘’Göller Bölgesi Miryokefalon Gezi Rehberi’’ kitabımızı 13.06.2022 günü hediye ettik.
Mehmet Ali ÇELİK
Küresel Akdeniz İmtiyaz Sahibi ve Tarih Öğretmeni
TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Gn. Bşk.
TGF (Türkiye Gazeteciler Federasyonu) Isparta İl Temsilcisi
Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı üyesi
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.