Nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasında önemli adım
Nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasında önemli adım
<
<
Isparta’da işverenlerin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak ve uygun niteliklere sahip bireyler yetiştirmek amacıyla Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı İşbirliği Protokolü (NİYEP) imzalandı. Protokol kapsamında İl Çalışma Kurulu oluşturulurken, programda teorik ile pratik eğitimler birleştirilerek istihdam olanaklarının artırılması hedefleniyor.
Protokolün imza törenine Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kurucu ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke katıldı.
ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, "Bugün burada, ülkemizin kalkınmasında önemli bir adım olan Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarının önemini bir kez daha vurgulamak için toplandık. Bu program, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle hayata geçirilmiş, nitelikli iş gücü yetiştirme konusundaki kararlılığımızın bir göstergesidir" dedi.
Çelik, Isparta'nın gelişen sanayisi ve dinamik iş dünyasıyla Türkiye’nin yükselen şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Gül ve lavanta üretimi, tekstil, mobilya üretimi ve yenilenebilir enerji gibi sektörlerde önemli bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyeli daha da ileri taşımak, ancak nitelikli iş gücüyle mümkün olacaktır. Bu yüzden mesleki eğitim kursları büyük bir önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.
GELENDOST'TA TARIM LİSESİ HEDEFİ
Başkan Çelik, Gelendost ilçesinde 2012 yılında %40'ı tamamlanarak atıl durumda kalan okul binasının tamamlanıp faaliyete geçirilmesinin planlandığını da belirtti. Çelik, "Gelendost’taki atıl okul binasını, nitelikli iş gücü kapsamında hayata geçirip geçiremeyeceğimizi değerlendirdik. Bölgedeki insanlarımızla iş birliği yaparak ilçemize Tarım Lisesi kazandırmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle bölgemizin tarım, zirai ve soğuk hava depolarına katkı sağlayabilirsek, bundan büyük mutluluk duyacağız." dedi.
İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke ise, protokolün iki önemli açıdan değer taşıdığını belirterek, "İŞKUR olarak işçi ve işveren arasında köprü görevi gören bir kurumumuz. Bugün imzaladığımız protokol, iki açıdan oldukça önemli. Birincisi teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmiş olmasıdır. Bu protokol sayesinde iş arayan kişilere önce teorik eğitim veriyoruz, ardından işyerlerinde pratik yaparak, öğrendikleri teorik bilgileri pekiştirmelerini sağlıyoruz. İkincisi İŞKUR olarak biz doğrudan işverenlerle işbirliği yaparak çeşitli programlar düzenliyoruz. Ancak bazen işverenlerimizin talepleri yalnızca 1-2 kişilik olabiliyor ve bu durumda mesleki eğitim kursu düzenlemek mümkün olmuyor. Aynı şekilde, diğer programlarımızdan da faydalanamayabiliyorlar. Şimdi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odamız aracılığıyla işverenlerimizin taleplerini bir araya getirerek bu ihtiyaçları karşılayabileceğiz. Ayrıca, tarım sektöründe de Isparta Ticaret Borsamız aracılığıyla işverenlerle bir araya gelerek meyve toplama, budama, fidan yetiştiriciliği gibi alanlarda da iş gücü ihtiyacını karşılayabileceğiz. Bu nedenle bu protokol, ilimiz için önemli bir adım teşkil etmektedir. Protokolümüzün ilimize ve tüm işverenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
İL ÇALIŞMA KURULU ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
• İŞKUR Şube Müdürü Fatma Cuci
• ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede
• ITSO Genel Sekreteri Ercüment Çeliköz
• Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erhan Göçerli
• Isparta Ticaret Borsası Genel Sekreteri Veli Karaçay
• Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kurucu
• Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Oğuz Kodal
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.