UYANIK AHMET İLE YÜCEDAĞ’IN BULUŞMASI

Hoca Nasrettin’in delisi birgün minareye çıkmış; ”inmem de inmem” diye avazının çıktığı kadar sağa-sola bağırıp duruyormuş.

Minare kesilmez ama delinin dilinden anlamak için bir akıllı ortaya çıkıp deliye; ”İNMEZSEN MİNAREYİ KESERİM” dese sorun ortadan kalkacak ve deli de minareden inecektir.

Değerli dostlar(ım);

Bizim uyanık Ahmet’de Akşehir'li Hoca Nasrettin'in delisi misali şöyle veya böyle ayak oyunlarıyla dünya hayatında elde edebileceği en yüksek yere çıkmış ve makyevalist bir düşünce ile oturduğu koltuktan inmem de inmem diye var gücü ile uğraş vermektedir.

ŞÖYLE Kİ;

1-“İnsanoğluna iki vadi dolusu mal verilse bir üçüncüsünü ister” kapitalist sistem anlayışını özetleyen bir kimlikle; ”durmak yok, yolmaya devam” diyen Uyanık Ahmet 31 Mart seçimlerini kaybedince misli ile kazanmak için var gücü ile çalıştığını herhalde bilmeyen yoktur.

2-O, bir makyevalisttir, tam bir kapitalisttir, gözünü kara toprak bile doyursa, doymam da doymam diyenlere asla itiraz etme hakkını kullanmaktan uzak kalmayan Ebucehilgiller familyasından (taifesinden) değilse, park ettiği istasyonun adını bir bilen varsa lütfen söylesin diyenlerle birlikte olduğumuzu herkes bilsin istiyoruz…

3-Kazandığı mal varlığının (hazinelerinin) anahtarını 70 deve yükünün taşıdığı Karun gibi dünyayı deveyi hamudu ile yutmaya çalışan hırs küpü insanlardan biri konumundaki Uyanık Ahmet ve havarileri için bize gelen kulis bilgileri aşağıdaki gibidir:

4- “Ben doyumsuzluk şerbeti içtim” diyen ve son günlerin İYİ Parti’nin (seçimden sonra istifa eden) kene siyasetçilerinden biri haline gelen Uyanık Ahmet, uyanıklığının yanında kaybettiği makam ve mevkiler için bağrıyanık durumuna düşmüş, kendini sarp dağlara vermiş ve en sonunda Yücedağlarla buluşmuştur.

Uyanık Ahmet dağa sormuş; “Yücedağ, kaybettiklerimizi nasıl geri alabiliriz?”.

Yüce cevap vermiş; “Uyanık, cebinden hiç para harcamadın ki, hep bize fatura ettin, seni anlayamadım bir türlü” demiş…

ESNAF VE SANAATKARLAR KREDİ ve KEFALET KOOPERATİFLERİ GÖLLER BÖLGESİ BİRLİĞİ BİNASI

a-Burdur’da, 20 Nisan 2014’te yapılan bu bina 10 (on) yıl boyunca kaç kez tadilattan geçirilmiştir?

Tadilattan geçirilen “Birlik Bölge Binası”nın tadilatlarını kan bağınız olan birinci derece akrabalarınızdan bir kişi (M.T.) ve arkadaşlarına mı verdiniz?

b-Hatta verilen tadilat(lar) için faturaların kesildiği, yüklü miktarda paraların (trilyonlarca lira) ödendiği ve paylaşıldığı söylenmektedir. Uyanık Ahmet bunlar doğru mudur?

c-Sizin bu icraatlarınız herhangi bir denetlemeye tabi tutulsa her şeyin ortaya çıkacağı, teklifler ve tadilat işlemlerini alan akraba şirketlerin ortaya çıkacağı çok yaygın bir algı olarak dillendirilmektedir. Bunlar gerçekten doğru mu Uyanık Ahmet?

d-Burdur’da sizin Merkezüstü Bölge binanızın tadilatlarını yapacak hiçbir Burdur’lu esnafın olmadığı yaklaşımı içinde olduğunuz iddialarına ne cevap verirsiniz? çok merak ediyoruz.

e-Sadece geçen ay yine yakınınıza ödendiği iddia edilen ufak bir tadilat için 450.000 tl ödeme yapıldığı iddiasına açıklık getirir misiniz?

5- Türkiye’de sadece Burdur ve Isparta’daki hizmet binalarının hemen hemen her yıl 1-2-3 kez tadilattan geçirilen tek bina olduğu iddiaları karşısında son 10 (on) yılda kaç kez tadilat ihalesi yapıldığı ve bunun karşılığında yapılan ödemeler hakkında bir bilgi verir misiniz?

6- Yakın eş, dost ve 1. derece akrabalarınız dışında Burdur’da tadilat ihalesi verilen bir esnaf var mı? Bize gelen kulis bilgileri HAYIR’dır?

7-Isparta’daki hizmet binası Burdur’daki binadan çok daha eskidir. Son 10 (on) yılda oturduğunuz bina için boya-badana, tamir ve tadilat, bakım ve makyaj(lar) için sürekli fatura kesildiği iddia edilmektedir. Uyanık Ahmet bunlar gerçekten doğru mudur? Doğru ise sizin niyetiniz o koltukta otururken temsil ettiğiniz esnaftan çok kime hizmet ettiğiniz ortada değil midir? Bu durum karşısında siz hala o koltukta fiilen yetkiniz olmadığı halde ne zamana kadar oturmaya devam edeceksiniz?

Yoksa,siz; “esnafın malı deniz, yemeyen keriz” diyenlerden misiniz?

8- Değerli Dostlarım;

Bu durumda Isparta ve Burdur esnaf kamuoyu adına soruyor ve önerilerde bulunmaktan çekinmiyor ve diyoruz ki; “hem Burdur ve hem de Isparta’da bulunan Uyanık Ahmet’in hakimiyetindeki her iki binanın son 10(on) yıllık ödenen faturalar didik didik edilsin ve ödemelere bakılsın…

Usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma, dolaylı olarak zimmetine para geçirme, yandaşlara iş çıkarma, hane-i imtiyazlarına aş çıkarma, itiraz eden olursa başına taş çıkarma ve daha da ilerisi olursa kurşunlama eylemlerine uyan suçlar varsa derhal Cumhuriyet savcılarımız harekete geçsinler diyoruz.

UYANIK AHMET’İN YENİ ENTİLİJANS OYUNLARI

1-Uyanık Ahmet 31 mart seçimlerini kaybedince eski yerine tekrar dönmek için önce Gelendost Şoförler derneğinde yerini almak istemiştir. Ama Küresel Akdeniz’in oltasına takılınca şimdi gözünü Isparta Şoförler odası başkanlığına dikmiştir.

2- Bundan önceki Şofder seçimlerini çok az bir oy farkı ile kazanan ve firavun lakaplı Yüce Dağ AK Parti’den de kovulunca heybesini  süratle doldurmaya başlamıştır.

https://www.kureselakdeniz.com/haber-isparta-kamuoyu-onunde-ilgililer-ve-ilgilisine-acik-sorular-23497

3-Eski itfaiye kavşağındaki binasına kaçak çıkmalar yaparak AVM yapan ve Böcüzade Düğün Salonlarının (sosyal tesislerinin) sahibi Yüce Dağ kavgalı, gürültülü Şoförler Derneği Kongresinden sonra kazandığı koltuğa bir daha aday olmayacak ve yerini bağrıyanık, Uyanık Ahmet’e bırakacaktır.

4-Uyanık Ahmet’de evdeki hesap çarşıya uyarsa Şoförler Derneği Başkanlığına gelecek ve sonra da Esnaf Odaları Birlik Başkanlığına tekrar aday olacak ve çantada keklik olarak gördüğü Birlik Seçimlerini kazanarak eski mamalı, ekmekli, kaymaklı kadayıflı ve bol paralı koltuğa tekrar oturacaktır.

HUKUK GEREĞİNİ YAPMAZSA

Eğer Cumhuriyet Savcılarımız (Isparta, Burdur, Antalya) bu yazdıklarımız karşısında gerekli soruşturma ve kovuşturma açmazlarsa biz de Küresel Akdeniz olarak;

a-Bu odaların Genel Başkanları ya da Yönetim Kurullarını,

b-Veya bakanlık müfettişlerini göreve davet edeceğiz…

ZİRA;

Halen Esnaf Odaları Birlik Başkanlığını yürüten ve Uyanık Ahmet’in her şeyine Uygun olan İsmail ile Şoförler Odası Başkanı olan yüce kazançlı, yüksek dağ, 6.Bölge Birlik Başkanı Uyanık Ahmet’in emrinde ve göstermelik başkanlardandır.

Mevcut ve formalite başkan olarak gösterilen Esnaf Odaları Birlik Başkanı Uygun İsmail, Uyanık Ahmet’in kankasıdır.

UYANIK AHMET İYİ PARTİ’ye ADAY OLDUKTAN SONRA (02.12.2023-01.04.2024) TARİHLERİ ARASINDAKİ 91 GÜNLÜK HESAPLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNE ACABA NE CEVAP VERECEKTİR?

YANİ;

Bu süre içinde uyanık Ahmet’e bağlı odalarda şahsi harcamaları için ne kadar fatura ya da faturalar tediye edilmiştir?

Yemek takımı, saat, kalem, ajanda, reklam büroşürü, afiş, prodüksiyon, kırtasiye, promosyon, mazot, benzin, otogaz, kaşkol, düğün salonu kiralaması, yemekler, gıda paketleri, çiçek, çelenk, meyve, sebze, kahve, çakmak, havai fişekler, tatlı-tuzlu, yaş-kuru pastalar, kuru pide, bez brandalar, kağıt baskılar, cam giydirmeler, reklamcılar, ayran, su, çay, şeker ve baklavalar, futbol ve basketbol topları ve tüm danışmanlık faturalarının alayı faturaları hangi oda yada odalara fatura edilmiştir?

UYANIK AHMET’TEN YENİ SALVOLAR

1-Belki kamuoyu bilmiyor olabilir ama Küresel Akdeniz olarak geçmişte nasıl Şofder seçimlerinde yapılan yanlışlıkları gördük ve bildiysek şimdi de Gelendost oyununu öne çıkardık ve bozduk , sonrasında ise mi?

Uyanık Ahmet Yüce Mehmet’in son seçimlerde kıl payı başkan olduğunu gördüğü için şimdi aynı sonuçla karşılaşmamak için Dinar’dan, Bucak’tan, Denizli’den, Antalya’dan ve Burdur’dan yeni üyeler kaydederek; “Aktif üyeler, aktif olmak zorundalar” hükmüne rağmen şimdiye kadar 100’e yakın yeni üye kayıtları yapıldığı ve yapılmaya devam edildiği.

2-Uyanık Ahmet ayrıca bağrıyanık olduğundan hangi oda bana oy verirse yeniden Esnaf Odaları Birlik Başkanı olabilirim telaşı içinde birliğe bağlı oda başkanlarının, misafir odası başkanlarının, yatak odası başkanlarının, mutfak başkanlarının “müsaadenizle banyo ve WC kalsın” başkanlarının kız ya da erkek çocuklarını işe başlattığı ama Nasrettin hocanın oğlunu testi ile suya göndermeden önce büyük bir hışımla çocuğunu döven hocaya çevredekiler;

Vatandaş: Hocam çocuğu niçin dövüyorsun?

Hoca:Ya testiyi kırarsa,

Vatandaş: Hocam kırmamış ki?

Hoca: Kırdıktan sonra ne fayda eder, demiş.

O nedenle Uyanık Ahmet işe aldığı şeçim kazanma personelini önce tavuk haşlama, sonra kuzu haşlama ve sonra da dana haşlama yaparak imam bayıldı yapar…

Küresel Akdeniz olarak Kemal Sunal’ı rahmetle anarak bir tren kompartımanında ailecek paralarını soyan karakterde olağanüstü sanatçılardan oluşmuş bir grubun soygun sahnesi (Tokatçı) aklımıza geldi.

Şimdikiler sanırım onlara taş çıkartıyorlar.

Nedeni ise; eski tokatçılar tek kişi olurdu, şimdikiler uyanıklarıyla, yanıklarıyla, dağların yücesiyle, uygunuyla, maa aile ile durmak yok yolmaya devam…

Değerli okurlarım;

Bilmem yeterince sizleri aydınlatabildik mi?

 

Mehmet Ali Çelik
Akdeniz Gazetesi, Küresel Akdeniz İnternet Sitesi ve TİNGADER Türkiye Dergisi İmtiyaz Sahibi 
    TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Gn.Bşk
 TİGEF ( Tarafsız İnternet Gazetecileri Federasyonu) Genel Başkan Vekili
Türkiye Basın Cemiyetleri Vakfı Üyesi