Ümit Uysal'dan 'tüzük' çıkışı! "Tam demokratik CHP"

CHP'de 4-9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Tüzük Kurultayı hazırlıkları devam ederken, kurultay delegesi de olan  Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Amasız fakatsız tam demokratik CHP, tam demokratik Türkiye istiyoruz” açıklamasında bulundu. Başkan Uysal, hazırlanacak yeni tüzüğün daha katılımcı ve daha demokratik olmasından yana olduklarını ifade etti.

UYSAL'DAN 'TÜZÜK' PAYLAŞIMI

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Amasız fakatsız tam demokratik CHP, tam demokratik Türkiye istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Başkan Uysal tarafından yapılan paylaşım, CHP'de gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı öncesi onlarca destek mesajı aldı. 

YENİ TÜZÜKTEN BEKLENTİLER

Yenilikçi ve katılımcı anlayışı parti içinde hakim kılması beklenen yeni tüzüğe yönelik beklentilerini de haber sitemiz aracılığıyla kamuoyuna aktaran Başkan Uysal, kurultay delegeliğinden kaynaklanan demokratik haklarını kullandıklarını belirterek, "Bir karşı çıkış değil. Parti içinde herhangi bir grupla ortak hareket değil. CHP’den yanayız, Türkiye’den yanayız" dedi. 

Başkan Uysal’ın önerileri şöyle:

Parti Meclisi (PM) 100 kişiye çıkarılmalı. PM’de Gençlik ve Kadın kolları başkanlarının da oy hakkı olmalı.

MYK üyelerinin 3’te 2’si uzmanlık alanına göre PM’de oylamayla seçilmeli.

Adayların belirlenmesinde Genel Merkez kontenjanı yüzde 3 olmalı ve temel prensip adayların önseçimle belirlenmesi tüzükte yer almalı.