Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajı Sulamasında Sona Yaklaşıldı

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

 Bu kapsamda Isparta Yenişarbademli Şehit Gökhan Eriç Barajı ve Sulaması’nda gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; şehidimiz Hüseyin Gökhan Eriç’in adının verilerek aziz hatırasının yaşatıldığı Baraj ve Sulaması’nda; 5,32 milyon m³ su tutma kapasiteli barajın tamamlanarak su tutulmaya başlanmış, 25.370 dekar zirai tarım arazisine hizmet edecek olan sulamasında ise  bu güne kadar 15.000 dekarlık kısmının tamamlandığını, barajda tutulan suyun da ilk olarak şehidimizin vasiyeti üzerine babası tarafından dikilen ağaçlarla oluşturulan bahçeye verildiğini, sulama inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirtti.

MİLLİ EKONOMİYE 215.000.000 TL KATKI

Isparta Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajı ve Sulaması’nın tamamlanmasının yöre halkı için çok büyük bir öneme sahip olduğunu bilincinde olduklarını, sulamanın tamamlanmasıyla 2024 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 215.000.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Sulama inşaatının da 2025 yılında tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.