MHP’Lİ İSA YALÇIN’DAN SONRA İHRAÇ SIRASI YZG’DE Mİ?

https://www.kureselakdeniz.com/haber-isa-yalcin-mhpden-istifa-etti-21683

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin hemen akabinde başlayan MHP parti içi hesaplaşma(lar)da kim ya da kim(ler)in kiminle kıyasıya kavga ettiklerini bundan böyle hep birlikte gözlemleyeceğiz. 

Ortada gizli ya da açık bir bilek güreşini şimdilik ya da orta ve de uzun vadede kimlerin kazanacağını bilmekte zorlandığımız bir süreçte;  

1-MHP'li milletvekili çekirdekten bir ülkücü olmasına rağmen ömrünü davası ve partisi için ortaya koyan eski yol ve dava arkadaşı İsa Yalçın ile niçin aralarında amansız bir kavga vardır? sorusu bugün kamuoyuna açıklanması gerektiğine inandığımız bir soru olarak karşımızda durmaktadır. 

2-Milletvekili Hasan Basri Sönmez belki bileğinin hakkı ile vekillik kazanmıştır diyebiliriz. Ama Sayın Sönmez’in vefasız bir kişilik sendromu yaşadığını da teslim etmesini bekleme hakkının olduğunu kabul eden kahir bir seçmen bulunmaktadır. 

3-Biz de vekil Sönmez’in eline geçirdiği vekillik koltuğunun hakkını verirken zaman zaman haddini aşarak sınırları zorladığının inancındayız. 

ŞÖYLE Kİ; 

a- Basri Sönmez dün “ABİ” çektiklerine bugün “HODRİ MEYDAN” bir politikayla adeta kendi topuğuna kurşun sıkmakta olduğunun farkında mıdır? hiç bilmiyoruz... 

b- Bizim bildiğimiz bir şey varsa bugün Basri Sönmez girdiği büyüklük (kibir) girdabından kurtulmak için birilerinin “DUR” demesini beklemekte midir? Bunu da bilmiyoruz. 

c- Ama Sayın Sönmez'in Türkiye siyasetine uzun yıllar damgasını vuran 9.Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in yol ve yönteminden de politik nasipsizlik yaşadığını sadece biz değil herkes dillendirmektedir. 

d- Merhum Demirel 6 kez gidip, 7 kez geldiğini ifade ederken bu veciz sözün sadece kendisi için değil kendisinden sonra gelen ya da gelecek siyasetçiler için de siyasi bir miras olarak bıraktığını bilmekte hiç zorlanmıyoruz. 

e- Bugün CHP Isparta milletvekili Yalım Halıcı’nın bile; “DEMİREL GİBİ İZ BIRAKMAK İSTİYORUM” anlamlı sözü niçin H.Basri Sönmez’in de kulağına küpe olmasın? 

f- Her söz ne kadar doğru zamanda ve doğru insanlar için söylenmiş olsa da bugün aynı doğru zaman ve doğru insan(lar)ın varlığında kıtlık yaşandığını da kabul etmemiz gerektiği inancındayız. 

g- 12 Eylül 1980 öncesinde sağ-sol kutuplaşmalarının yaşandığı, gençlerin sığ ve de çıkmaz sokak kavgalarını anımsatan söylem hastalığını çağrıştıran efelik sözler sarf etme bilinçaltı hastalıklı günlerinin bugün zaman zaman MHP’li H.Basri sönmez’in ruh halinde görülmekteyse de belki sürç-ü lisan eylemiştir diyerek şimdilik affı mağfiret bizdendir diyelim. 

4-Sayın Sönmez, kimse bu dünyaya çivi çakmak için gelmediğine göre iz bırakmak ve Gökkubbede hoş bir sada bırakmak için bende varım niçin demesin? 

5-Bugün MHP’de 31 Mart 2024’ten sonra yaşanan ezilmişlik sendromu karşısında MHP’nin Isparta’da adeta çöküşe doğru gittiğini ve alınan 4. sıradan nasıl kurtulması gerektiğini düşünmesi gerekirken, adeta; “ ağaç budana, budana gelişir” politikasıyla dallarından eser kalmayacak bir gövde ve ağaç için ortaya konan ve “kesin ihraç” adı altında dipsiz kuyu politikalarının temelinde H.Basri Sönmez’e rağmen eylem içinde olacaklarına inanmadığımız bir süreç yaşanmaktadır 

6- MHP'nin belediye başkan adayı ile İsa Yalçın arasında en ufak bir sorun yokken bugün ihraç sırasının YZG’de olduğunu sorma ve cevap hakkının bulunduğunu isteyen seçmene kim ya da kimler nasıl bir açıklama yapar? bilmiyoruz. 

7- Bilinen birşey varsa, kavgacı ve üst kimlik girdabına giren Sayın Sönmez’in Mevlana gibi, Yunus gibi bir yol ve yöntem izlemesi gerektiğini hatırlatmak isteyenlere sessiz kaldığıdır. 

8- Bugün Sönmez milletvekili olma avantajını kullanırken ne kadar sağlıklı yol ve yöntem içinde olduğunu tekrar tekrar gözden geçirmeli değil midir?  

9-Biz diyoruz ki, Sayın Sönmez izlediğiniz yol yanlıştır, doğru değildir ve kutta-i tarik’tir... 

10-YZG'nin yol arkadaşı İsa Yalçın ile uğraşmak, YZG ile uğraşmakla eşdeğerde değil midir? 

11-Yoksa sıra İsa Yalçın’dan sonra 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ezilen ve kaybeden adayı YZG’nin de ihracına mı geldi? 

12-Eğer böyle bir düşüncedeyseniz MHP Genel Merkezi yani Sayın Devlet Bahçeli’ye de mi rest çekmek istiyorsunuz da sizden başkalarının haberi olmadığı gibi bizim de haberimiz yok mu diye sorsak bize lütfedip bir cevap verir misiniz? 

13-Sizin hatır şinas bir insan olmadığınızı bilenler kervanında bizim de oluğumuzu er geç öğrendikten sonra yeni sorular sorma ve cevap isteme hakkımızı aşağıdaki gibi sıralıyoruz: 

a-Siz il başkanı olmasaydınız bugün vekil olabilir miydiniz? 

b-Av. Ali Ballı ilk önce MHP il başkanı ilan edildikten sonra Barış Gümüş ile Sayın Ali Ballı’nın yönetim kurulu listesini teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Prof. Semih Yalçın’a götürdükleri günün arifesinde kamuoyu ile nasıl bir haber paylaşıldı ve Av. Ali Ballı’ının listesi kabul edilmedi? Bunu siz çok iyi biliyorsunuz. Lütfen kamuoyuna yürekli bir açıklama yapar mısınız? 

c- Siz, Hindistan’da yaptığınız ticari faaliyetlerinizi merak edenlere bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadınız. İddia edildiğinin aksine sizin Hindistan’da (uzun yıllar) yaptığınız ticari faaliyetlerde FETÖ ile içli dışlı olduğunuz iddia edilmektedir ve hatta geçirdiğiniz soruşturmalar sonucunda bir müddet yurtdışı çıkışınıza yasak konduğu söylenmektedir? Bu doğru mudur? değilse bu dedikoduları kim ne maksatla çıkarmıştır?  

Sayın Sönmez bu sorular cevaba muhtaç sorular değil midir?  

SÖNMEZ YZG’Yİ İSTEMEDİĞİ HALDE ADAY MI YAPILMIŞTIR? 

Iddia odur ki, vekil Sönmez kesinlikle YZG’nin 31 Mart seçimlerinde aday olmasını istememiştir. 

Amma velakin YZG ve eşi Dilek Günaydın’ın Sayın Bahçeli ile olan ileri derecedeki samimiyetleridir ki, Sayın Sönmez bu uğurda saf dışı kalmış ve sözü dinlenmemiştir. 

Yani YZG’nin adaylığını istemediği halde destekliyor gibi gözükerek seçimi kaybetmesi için pasif direniş içinde kalmıştır. 

ŞİMDİ SORMAK İSTİYORUZ; SAYIN SÖNMEZ SİZ YZG’YE OY VERDİNİZ Mİ? 

Hani bir söz vardır;” gönülsüz..... sürüye faydası olmaz” diye... 

Siz bu durumda YZG’ye oy verdiniz mi? Vermediyseniz seçimi kaybetmesi için de derin kulis faaliyetlerinde bulundunuz mu? 

Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Erdoğan’ın kıskançlıkla ve samimiyetle koruyup, kolladıkları “CUMHUR İTTİFAKI”na 31 Mart seçimlerinde niçin saygılı olmadınız ya da YZG’ni̇n Sayın Başdeği̇rmen’e i̇ğrenç hücumları karşısında ni̇çi̇n sessi̇z kaldınız.?

Ya da "akıllı, sözünü deliye söyletirmiş” kurnazlığı tahtında mı hareket etmeyi yeğlediniz? 

İSA YALÇIN MHP’DEN BAŞKA HİÇBİR PARTİYE OY VERMEDİM DERKEN  

Sayın Sönmez kadim dostunuz, yol ve dava arkadaşınızı kendinize rakip gördüğünüz için mi kesin ihraç talebiyle MHP’den istifa etmesine sebep oldunuz? 

Sizce bu yolun sonu siyasi istikbalinize fayda mı getirecektir? 

Eğer böyle bir algı içindeyseniz sayın İsa Yalçın’dan sonra kimler kesin ihraç talebiyle disipline gönderilecektir?

Yani sırada YZG’mi var ? 

Bir zamanların modası haline gelen bir siyasi anlayış vardı;” AZ OLSUN, BENİM OLSUN”. 

Hem bugün MHP Isparta’da 4. parti konumuna düşmüşse bunun sebepleri arasında sizin dahli olduğunuz bir sebep var mıdır? 

MHP’de Isparta’da Cumhur İttifakı ruh ve mana köküne dinamit attığınıza göre otokritik yaparak yeni bir yol haritanız var mı? 

En azından Isparta’nın Şehrü’l-emin’i Sayın Başdeğirmen’i bizzat makamında ziyaret ederek (İYİ Parti) gibi tebrik etmeyi hiç düşünmüyor musunuz? 

Yoksa Sayın Bahçeli ile Sayın Erdoğan sık sık görüşürlerken siz farklı bir düşünce içinde misiniz? 

SÖNMEZ’İ AKIL VE MANTIKLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ 

Si̇zi̇n i̇l başkanlığını hak edi̇p etmedi̇ği̇ni̇zi̇n tartışmasına gi̇rmeden önce sağduyu sahi̇bi̇ olmaya ve cumhur i̇tti̇fakinin temel prensipleri doğrultusunda varlığınızı yeniden çek etmenizi isteyenlere saygılı olmaya davet ediyoruz.

Sayın Sönmez gurur ve kibir seytani bir sıfat ise nefis muhasebesi yaparak çevrenizdeki yakın ve uzak dostlarınızla olan sorunlarınızı yeniden gözden geçirerek orta yolda birleşin diyoruz.  

Sadece İsa Yalçın değil MHP’den uzaklaşan (istifa etmek zorunda bırakılan) partili üye ve seçmenlerinizle yeniden bir köprü kurarak tekrar kucaklaşın diyoruz. 

Düşmanlık ancak kültürel kimlik farkı taşıyanlarla olurken bugün sosyal sistem anlayışları içinde ittifaklar ve paktlar önemli birliktelikler için kaçınılmaz hale gelmiştir. 

SAYIN SÖNMEZ SİZ, SİZ OLUN, TOPARLAYICI OLUN!.. 

Siz kaleniz durumunda olan Yalvaç’ta bile seçimi kaybederken aldığınız oy ile MHP’nin Yalvaç’ta yok hükmünde kaldığını bildiğinize göre bundan sonra ortak akıl(istişare) yol ve yöntemiyle inanan dostlarınız kervanına bizde katılıyoruz. 

Sayın Sönmez, düşmanlık ve kırgınlıktan medet bekleyen siyasetçiler milletin sillesi (tokat) karşısında yok olup gitmişlerdir. Ama siz, dinamik yapısı ve boyu posu ile gelecek vadedecek yaştasınız. 

Onun için akıl hocalarınızı yeniden gözden geçirirseniz “arı kovanından bal almış” gibi olursunuz. 

Yani istişare ile işlerinizi yürütürseniz başkalarının aklını, kendi aklınıza katmış olarak hatadan münezzeh, doğrularda yücelmiş ve yükselmiş bir siyasetçi olarak bu millete daha çok uzun yıllar hizmet edebilirsiniz diyoruz... 

Taktir sizindir... 

 

 

Mehmet Ali ÇELİK Akdeniz Gazetesi, Küresel Akdeniz İnternet Sitesi ve TİNGADER Türkiye Dergisi İmtiyaz Sahibi
    TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Kurucu Gn.Bşk.         TİGF ( Tarafsız İnternet Gazetecileri Federasyonu) Genel Başkan Vekili