Isparta'da Suç Oranlarında %11,6 Azalış

Vali Erin, 2024 yılının ilk 9 ayı boyunca evden, iş yerinden, kurumdan, otodan ve motosikletten hırsızlık gibi suçlarda azalma olduğunu belirtti.

Vali Erin, kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılının ilk 9 ayına kıyasla yüzde 6.6 oranında azalış yaşandığını ve aydınlatma oranının yüzde 98 olduğunu söyledi. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 29’a yakın bir düşüş olduğunu ifade etti. Özellikle evden hırsızlıkta yüzde 64, iş yerinden ve kurumdan hırsızlıkta yüzde 37, otodan hırsızlıkta yüzde 81, motosiklet hırsızlığında ise yüzde 90 oranında bir azalışın kaydedildiğini vurgulayan Vali Erin, yan kesicilik olaylarında ise yüzde 400’lük bir azalışın olduğunu ve bu suçun tamamen ortadan kalktığını belirtti.

Ayrıca kamuya ait mala zarar verme suçlarında da yüzde 34 oranında bir düşüş yaşandığını belirten Vali Erin, Isparta genelinde suç oranlarında genel olarak yüzde 11.61’lik bir azalış yaşandığını söyledi. Kentte alınan güvenlik önlemleri ve kolluk kuvvetlerinin etkin çalışmaları sayesinde bu olumlu gelişmelerin devam edeceğini sözlerine ekledi