Isparta’da Özel Hastane denetimlerinde skandal olay

Isparta'da özel hastanelere yapılan denetimlerde, büyük bir skandal ortaya çıktı. Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, hiçbir ön bilgilendirme yapılmadan gerçekleştirdikleri gece baskınında, serviste yatması gereken hastaların yoğun bakım servislerine yatırıldığını tespit etti. Bu durum, hem hastalar hem de devlet açısından ciddi maddi zararlara yol açıyor.

ŞOK BASKINLA ORTAYA ÇIKTI

Son günlerde Türkiye gündemine damga vuran "Yeni Doğan Çetesi" haberlerinin ardından, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Isparta'da faaliyet gösteren 3 özel hastaneye dün gece şok baskın düzenlendi. Sağlık ekipleri, hastanelerin yoğun bakım, yeni doğan üniteleri, poliklinikleri ve servislerine yatırılan hastaların dosyalarını detaylı şekilde inceledi.

SERVİSTE YATMASI GEREKEN HASTALAR YOĞUN BAKIMDA

Denetimler sırasında, serviste tedavi edilmesi gereken bazı hastaların, gereksiz yere yoğun bakım ünitelerinde tutulduğu belirlendi. Bu uygulama, devletin yoğun bakım hizmeti için ödediği yüksek ödenekler nedeniyle hem devleti hem de hastaları büyük bir zarara uğrattı. Yoğun bakım üniteleri, daha yüksek maliyetli tedaviler gerektirdiği için, bu tip uygulamaların maddi boyutu ciddi boyutlara ulaşıyor.

DEVLET VE HASTA MAĞDUR EDİLDİ

Bu usulsüz uygulama ile hastanenin, haksız kazanç sağlarken, hem hastaların hem de devletin sömürüldüğü ortaya çıktı.