Isparta’da Ağaç Katliamı Mı Olacak İddialarına Yanıt Geldi

Yapılan açıklamada, mermer üretimi yapan özel bir firmanın kapasite artışı ve mobil kırma-eleme tesisi ekleme talebi nedeniyle tartışmaların gündeme geldiği belirtildi.

işte o açıklama; "BASIN AÇIKLAMASI
Sütçüler ilçesi Gümü Köyü mevkiinde talep edilen, ek madencilik faaliyetleriyle ilgili olarak basın yayın organlarında yer alan; “Isparta’da Ağaç Katliamı Mı Olacak?” başlıklı haberler üzerine aşağıdaki açıklama yapılmıştır.
Halen ruhsatlı sahada, yasal yükümlülüklerini yerine getirerek mermer üretimi yapan özel bir firmanın, kapasite artışı ve mobil kırma-eleme tesisi ekleme talebiyle ilgili olarak başlatılan ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) süreci nedeniyle tartışmaların yaşandığı anlaşılmaktadır.
Söz konusu firmanın faaliyet sahasının genişletilmesine yönelik yaptığı başvuru, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Valiliğimize bağlı kurumlarca, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde tüm yönleriyle ve ortaya çıkaracağı etkileriyle, kamu hassasiyeti de dikkate alınarak titizlikle ve şeffaf bir şekilde incelenmektedir. Proje ile ilgili henüz kesin bir karar verilmemiş olup, ilan sürecinin tamamlanmasının ardından raporla ilgili tüm görüş, öneri ve itirazlar Bakanlığımıza iletilecek ve Bakanlığımız gelen tüm geri bildirimleri titizlikle değerlendirerek nihai ÇED kararını (olumlu veya olumsuz) verecektir.
Konu Valiliğimizce de yakından takip edilmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.  
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.