İsmail Saymaz’ın TUSAŞ iddiasını İletişim Başkanlığı yalanladı

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bulunan Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin (TUSAŞ)’a terör örgütü PKK tarafından düzelenen hain saldırı sonucu 5 kişi şehit olurken, 22 kişi ise yaralanmıştı. Gerçekleşen hain saldırının ardından Gazeteci İsmail Saymaz TUSAŞ’la alakalı ciddi bir iddiada bulundu. Saymaz, TUSAŞ’ın özel güvenliğinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın kayınçosu Mustafa Çiftçi'ye teslim edildiğini iddia etti. İletişim Başkanlığı ise sosyal medya üzerinden bu iddiayı yalanlandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI İDDİALARI YALANLADI 

İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İsmail Saymaz’ın söz konusu Mustafa Çiftçi iddiasını sosyal medya üzerinden yapıla bir paylaşım ile yalanladı. Söz konusu paylaşımda, “Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “TUSAŞ’ın güvenliği Hasan Doğan'ın kayınbiraderine teslim edilmiş” iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın akrabası olarak bahsi geçen Mustafa Çiftçi'nin, ilgili özel güvenlik firmasına sahip olduğu veya yönetici olarak çalıştığı iddiası gerçek dışıdır” açıklamasında bulunuldu. 

“MUSTAFA ÇİFTÇİ TUSAŞ GÜVENLİK BİRİMİNDE SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞAN BİR PERSONELDİR”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddialara konu olan Mustafa Çiftçi’nin TUSAŞ’ta görev aldığını ama yönetici olarak değil sözleşmeli personel olarak çalıştığını belirterek, “Mustafa Çiftçi, TUSAŞ Güvenlik Biriminde sözleşmeli olarak çalışan bir personeldir. Kişinin bu görevi dışında herhangi bir şirketle hiçbir düzeyde ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz” bilgisini paylaştı