Isparta’da 5 Bin 434 kişi işe yerleştirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Isparta Valisi Abdullah Erin’in başkanlığında Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Isparta’da istihdam ve mesleki eğitime ilişkin 2024 Ocak-Eylül ayları arasında yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve yılın geri kalanı için eylem planının belirlendiği toplantıya; ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, akademisyenler, sendika ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.

Toplantının istihdam başlığının ele alındığı ilk oturumunda; İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, yılın ilk dokuz ayına ait işgücü veri ve istatistiklerini Kurul üyeleri ile paylaştı. Höke; Isparta Çalışma ve İş Kurumuna kayıtlı, işsiz statüsünde 13 Bin 571 kişinin olduğunu; ocak ayından bu yana İŞKUR portalında 6 Bin 700 kişilik işgücü talebinin yayınlandığını, bu taleplerin %81’inin karşılanarak 5 Bin 434 iş arayanın istihdam edildiğini belirtti. Aktif ve pasif işgücü politikaları kapsamında sürdürülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Höke; Isparta’da hâlihazırda 90 farklı aktif işgücü programında 417 kişinin mesleki deneyim elde ediyor olduğunu, 233 kişinin de Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çeşitli kamu kurumlarında çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Kurul üyeleri, İşgücü Uyum Programları (İUP) hakkında bilgilendirildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Isparta’daki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin alan-bölümleri hakkında bilgilendirmede bulunulan mesleki eğitim gündemli ikinci oturumunun ardından, genel görüş ve önerilerin alınması ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı sona erdi.