DR.SEYYİD HÜSEYİN ZERRÂKİ KİMDİR HAYATI VE ÖZGEÇMİŞİ

Dr.Seyyid Hüseyin Zerraki

S.T.K.Yöneticisi
Araştırmacı Yazar,Ehli Beyt ve Nakibül Eşraf Uzmanı Dünya Seyyidler Ve Şerifler Kültür Ve Araştırma Derneği Genel Başkanı:

Seyyid Hüseyin Zerraki,4 Nisan 1962 Tarihinde Diyarbakır Merkez Sur İlçesinde Ailesinin Beş Çocuğundan Biri Olarak Dünyaya Geldi,İlk ve Ortaokulu Diyarbakır’da Lise ve Üniversiteyi Ankara’da Bitirdi.Uzun Yıllar Devletin Çeşitli Kademelerinde Görev Yaptıktan Sonra Emekli Oldu.Türkiyede ilk Olarak Nikabet Teşkilatı Ve Nakibül-Eşrâflık Kurumu Alanında ! Asrı Saadet Döneminden Başlayarak Abbasiler Selçukiler, Eyyubiler,Anadolu Selçukluları ve Osmanlı'da Kayıt Altına Alınan Seyyidlerin Ve Şeriflerin Şecereleri Üzerinde Doktora Çalışmasını Birincilikle Tamamlandıktan Sonra Başbakanlık Osmanlı Arşivi ile İstanbul İl Müftülüğü Meşihat ve Şeriye Sicilleri Arşivinde Asırlardan beri Muhafaza Edilen Nakibül-Eşraf Şecere-i Tayyibe Defterleri ve Soy Şecereleri Üzerinde Derin Araştırmalar ve Çalışmalar Yaptı.
Sahte seyyidliğin Önlenmesi,Ve Gerçek Seyyidlerin Görevlerini Ve Sorumluluklarını Bildirmek İçin Yurt İçinde Ve Yurt Dışında ki Üniversitelerde Ve Sivil Toplum Kuruluşlarına "Nakibül-Eşrâflık Kurumu Ve Ehlibeytin Faziletleri Ve Sorumlulukları Hakkında Konferanslar Verdi,Bir Çok İnternet Sitelerinde, Gazetelerinde Ve  Değişik Dergilerde Beşyüz'den Fazla Ehli Beytle İlgili Makaleler Yazdı Hz.Muhammed (sav) in Ailesi Seyyidler Ve Şerifler Üzerinde Yaptığı Derin Araştırmalar Ve Çalışmaları Nedeniyle Yurt İçinde Ve Yurt Dışında Başarı Plaketler, Takdirnameler ile Fahri Profesörlük Ünvanlarına Layık Görüldü!

Seyyid Hüseyin Zerraki,Tarafından Yazılan Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik Tarafından Yayına Hazırlanan “Hz. Peygamberin Sevgili Torunları Seyyidler & Şerifler ve Nakibü'l-Eşraflık Müessesesi”Adlı Eseri,2016 Yılında Seyyidler ve Şerifler Derneği Tarafından Yayımlanmıştır.

Eserinde ispatlı olarak seyyid olduğunu, Peygamber Efendimizin (SAV) Sülalesinden Geldiğini Belgeleriyle Açıklayan Seyyid Hüseyin Zerraki Kendisini Şöyle Tanıtmaktadır:
“Nesep silsilem,Soy ağacım şöyledir:

Babam Seyyid Muhammed Sabri,
dedem Seyyid Muhammed Zülfikâr,
dedemin babası Diyarbakır Hazro ilçesi Merâni köyünde türbesi ziyaret olan,felçli hastaların Şifa bulduğu Seyyid Şeyh Osman Zerraki'dir.

Seyyid Şeyh Osman Zerraki'de Lice Atak Zırkan beylerinden Ömer Beg'in beş oğlundan biridir. Ömer Beg'de,Atak beylerinden Yusuf Beg'in üç oğlundan biridir.Yusuf Beg'de Hasan Beg'in oğludur,

Hasan Beg'de ünlü Atak Valisi ve Zırkan beylik başkanı Mir Veli Begin oğludur,Mir Veli Beg de onuncu kuşaktan Lice  Derhust-Dibek Köyünde ziyaret olan Sadatların Sadatı Artuklu Devlet başkanı Emir Artuk'un Damadı ve manevi danışmanı Seyyid Şeyh Hasan-ı Zerraki'nin torunudur.

"Seyyid Şeyh Hasan-ı Zerraki'nin soy ağacı da şöyle devam ediyor.

Babası Seyyid Abdurrahman, Dedesi Seyyid Ahmet,
Seyyid Tahir,Seyyid Ali,Seyyid Abdullah, Seyyid Cafer-i Katal,

Seyyid Muhammed Maktum,

Seyyid İsmail El Ekber,

İmam Cafer-i Sadık,

İmam Muhammed Bakır,İmam Zeynel Abidin,

İmam Hüseyin Şehid-i Kerbela, Allah’ın galip arslanı İmam Ali Mürteza,

İmam Ali de Hz. Ebu Talib'in oğludur.”

KAYNAKÇA: 

Gazetelerde ve internet sitelerinde Yayınlanan bazı makalelerim.

Sahte seyidler İslamiyete zarar veriyor! (Özgür habergazetesi.
com, 29.12.2017), Merani’de Yatan Zat Kimdir? Engin Öztürk-Özel Haber (Özgür Haber Gazetesi, 24 Ekim 2018), Dünya Seyyidler Ve Şerifler Kültür Ve Araştırma Derneği Genel Başkanı Seyyid Hüseyin Zerraki (youtube.com 28.12.2019),  Zerraki Ziyareti (2019), Haddinizi Bilin Peygamber Ailesine Dil Uzatmayın (seyyidlerderneği com, 12 Ocak 2019), Dr. Hüseyin Zerraki / Osmanlı’da İlk Sâdât Nezâreti (Bakanlığı) Kurulması (dünyaseyyidlerderneĝi.com,12 Şubat 2020), Peygamberimizin Torunları Olan Nakibü'l Eşrâfların Yeri Ve Önemi (sadat com 22.02.2020), Teseyyüd ve Müteseyyid,Sahte Seyyid Hadisesi ! (Dünyaseyyidler com, 22.02.2020), Seyyid Hüseyin Zerraki (dunyaseyyidler dernegi.com, 22.02.2020).

Dünyasadat haber.com
İslam devletlerinde seyyidlik /ehlibeyt soy şeceresı hangi kurumlar tarafindan düzenleniyordu.
14 mayıs 2024