BUTSO Başkanı Keyik: Yerel yönetimin merkezi yönetimden olması büyük avantaj

BUTSO (Burdur Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, yerel yönetimin merkezi yönetimden olmasının o şehre büyük avantaj sağladığını söyledi.

Yusuf Keyik, TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk’ün ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada Burdur’un gelişmeye çok müsait bir coğrafyada olmasına rağmen hak ettiği avantajları elde edemediğini anlattı.

Yerel yönetimin, merkezi yönetimden olmayışının Burdur’a avantaj kaybettirdiğine dikkat çeken BUTSO Başkanı Keyik, komşu kent Isparta’yı örnek göstererek şöyle devam etti:

“Isparta ile aynı toprakları paylaşıyoruz. Türkiye’nin birbirine en yakın iki kenti Burdur ile Isparta. Toprağımız, suyumuz, kaynaklarımız aynı ama Isparta Burdur’dan daha gelişmiş konumda. Özellikle Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Isparta aldı başını gidiyor. Şükrü Başkan’ın yeteneğini, başarısını görmezlikten gelemeyiz, tebrik ederiz ancak bu başarıda kendisine merkezi hükümetin çok büyük avantaj sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.”

Keyik, komşuları Antalya’nın sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli şehirlerinden biri olduğunu hatırlatarak, “Corona, deprem, savaş derken Antalya yoğun güç nedeniyle iyice sıkıştı, kiralar uçtu ve yaşam hayli zorlaştı. Burdur, Antalya yolu üzerinde ve Isparta’ya olduğu gibi Antalya’ya da yakın bir kent. Dolayısıyla Antalya’daki avantajların bir kısmını kentimize çekmemiz lazım ama henüz bir AVM’miz bile yok” dedi.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur’un kabuğunu kırıp gelişmesi için hazırladıkları raporu her platformda dile getirdiğini sözlerine ekledi.