“Bilimin Işığında Parlayanlar” Bilim Şenliği Başlıyor

Gökkubbe Fuar Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı şenliğin açılış toplantısı, Isparta Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.Açılış toplantısında konuşan Vali Abdullah Erin, öğrencilerin yetiştirilmesinde bilimin ve teknolojinin yanı sıra iyi ahlakın da önemine değindi.

“EĞİTİM ÖĞRETİM MESELESİ BİR MEDENİYET MESELESİDİR”

Vali Erin, “Gençlerimizin bilim konusundaki yeteneklerini ve birikimlerini ortaya koymalarına olanak tanıyan bütün öğretmenlerimizi, eğitim camiamızı tebrik ediyor bu başarıyı ortaya koyan sevgili gençlerimizin de gözlerinden öpüyor, başarılarının devamını diliyorum. Geleceği oluşturan gençlerin ve çocukların eğitimini sağlıklı bir şekilde başaramayan toplumların bugünkü dünya düzeninde, küresel sistemde söz sahibi olamayacağını görmek ve ona göre de gençlerimizi çocuklarımızı ona göre hazırlamak gerekiyor. Eğitim öğretim meselesi bir medeniyet meselesidir. Geçmiş, bugün ve gelecek arasında bağ kuran bir nesil ve gençlik yetiştirmek zorundayız.

“FİZİKİ ALTYAPI AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEMİMİZ YOK”

Isparta’mızda 446 okulumuz, 74.100 civarında da öğrencimiz ve bu çocuklarımızı da geleceğe hazırlamakla meşgul 7.103 öğretmenimiz ve 4.246 da dersliğimiz var. Fiziki altyapı açısından çok büyük bir problemimiz yok. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ve yine öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle de Türkiye'deki en avantajlı illerinden bir tanesiyiz. Öğretmenlerimizden ve idarecilerimizden ricamız 74 bin öğrencimizin her birini geleceğe hazırlamak için bir gayret ve çaba ortaya koymalarıdır.

“ÇOCUKLARIMIZA İDEAL SAHİBİ OLMALARINI ÖĞRETECEĞİZ”

Eğitim ve öğretimin mutlak suretle ilmi esas alması ama bunun yanında irfanı ve hikmeti de bütün çalışmalara ve derslerin odağına yerleştirmesi gerekiyor. Biz öğretmenler olarak öğrencilerimize elbette ders öğreteceğiz, Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği müfredatı en iyi ve en verimli şekilde gençlerimize, çocuklarımıza aktaracağız. Ama derslerden önce gençlerimize ve çocuklarımıza ideal sahibi olmalarını öğreteceğiz. Hayal kurmalarını, atalarına dedelerine, ecdadına yaraşır hayaller kurmalarını ve ufkun ötesine ulaşmayı hedef almak suretiyle çalışmalarını yürütmelerini öğreteceğiz.

“ÇOK ŞÜKÜR O GÜNLERİ GERİDE BIRAKTIK”

Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle çok önemli mesafeler katettiğimizi biliyorsunuz. Terörle mücadelede İHA'ların ve SİHA'ların ne kadar etkili olduğunu, kendi yerli ürünlerimize ürettikten sonra daha çok kıymetini, önemini anladık.  Çok eski değil şöyle bir 10 yıl geriye gittiğinizde SİHA’ları biz İsrail’den o terörist devletten kiralamak ve almak durumundaydık. Ve bunu kendi istekleri doğrultusunda istedikleri zaman gönderdiklerine şahitlik ediyorduk ve geldiğinde de hiçbir işe yaramadığına defalarca şahitlik ettik. Çok şükür o günleri geride bıraktık. Yerli İHA'larımız, yerli SİHA'larımız var. Yurtdışına artık ihracatını gerçekleştiriyoruz çok şükür. Kendi uçağımızı, arabamızı, helikopterimizi üretiyoruz. Milli savunma sanayimizi geliştirmeden, milli harp araçlarımızı kendimiz üretmeden dünyada söz sahibi olabilme şansımız yok.

Burada görev yaptığımız süre içerisinde çocuklarımızı; zamanın gerektirdiği donanıma sahip, geleceğe umutla bakan, düşünen, araştıran, sorgulayan, sadece ezberle bir yere varmaya çalışmayan bir eğitim sistemiyle inşallah yerleştirmek için gece gündüz çalışacağız. Çalışmalarımızın odağına bu meseleyi yerleştirmek suretiyle geleceğe daha umutla bakabilen, daha başarılı, öz güveni yüksek, batının teknolojik gelişimi karşısında komplekse kapılmayan, hür vicdana ve hür fikre sahip gençliği ve nesli yetiştirmenin temel meselemiz olduğu bilinciyle hareket edecek ve bunun üstesinden gelmek suretiyle da büyük bir başarıya hep birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Şenliğimize katkıda bulunanlara tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Erin, bilim şenliğinin düzenlenmesine katkıda bulunan kurumların temsilcilerine teşekkür plaketi takdim etti.