TİNGADER’den Adalet Bakanlığı’na ziyaret

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Genel Başkanı Mehmet Ali çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ı ziyaret etti.

Ramazan Can’ın Adalet Bakanlığı’ndaki makamında gerçekleşen ziyaret sırasında TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik dernek çalışmaları hakkında bilgi sundu ve TİNGADER’in Türkiye’nin birçok ilinde şubeleştiğini söyledi.

Ceza infaz ve çeşitli konulardaki düşüncelerini de Bakan Yardımcısı Can ile paylaşan Çelik, tutuklu ve hükümlülerin daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamanın insan hakkı olduğunu ve bu konuda Adalet Bakanlığı’nın gayret gösterdiğine inandıklarını anlattı.

TİNGADER Genel Başkanı Çelik, bazı istisnaların iyi niyetlerin önüne geçemeyeceğini ancak bunun için de tedbir alınması ve tespit edilen hatalı uygulamalar karşısında gerekli işlemlerin vakit geçirilmeden yapılmasını istedi.

TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk ise TİNGADER’in çıkardığı dergiden bahsederek, “Önümüzdeki sayımızda cezaevlerimizdeki yaşam koşullarını işlemek istiyoruz. Türkiye’de son yıllarda birçok alanda atılım gerçekleştirildi. Elbette cezaevlerimizde de önemli değişiklikler oldu. Cezaevleri sadece ceza çekme yeri mi yoksa ıslah olunan, meslek kazanılan, farklı tecrübeler edinilen mekânlara mı dönüştü şeklinde bir yazı hazırlamak istiyoruz.” dedi.

Aktürk, yoğun mesaisi içerisinde kendilerine vakit ayıran Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ a ve Özel Kalem Müdiresi Hakime Özlem Keskin’e teşekkür etti.

HATASIZ İNSAN OLAMAZ

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can da, hatasız insanın olmadığını belirterek, hiç kimsenin keyfi olarak cezaevine girmek istemeyeceğini hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin insan hakları konusundaki hassasiyetinin cezaevlerinde de en üst seviyede olduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı Can, “Bizim modern ceza infaz rejimimiz Cezaevleri ve Tutukluluk Evleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarını Türkiye’de uluslararası insan hakları anlamında model infaz rejiminin en üst seviyede hizmetini vermektedir. Bu manada ülkemizle gurur duyabiliriz.” ifadesini kullandı.

Ramazan Can, cezaevi koşullarına TİNGADER dergisinde yer verecekleri için derginin İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Çelik’e, Genel Yayın Yönetmeni Müslüm Aktürk’e ve emeği geçecek herkese ayrıca teşekkür etti.