Vali Abdullah Erin, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve basın mensupları Vali Abdullah Erin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, kentte görev yaptığı süre içerisinde üreten, faydalı işler yapan herkesin destekçisi olacaklarını söyleyen Vali Erin, şeffaf yönetim anlayışı içinde Isparta halkına hizmet vereceğini ifade etti.

Vali Erin, Isparta’nın birçok yönüyle zenginlikler barındırdığını ifade eden Vali Erin, kenti daha da ileriye taşımak için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Kamu kurumlarına da belirli-belirsiz saatlerde gideceğini vatandaş odaklı bir yönetim sergileyeceklerini belirten Vali Erin, adaletten de kesinlikle taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Vali Erin açıklamasında; “Gitmeden çare üretme şansı yok. O nedenle zaman içerisinde göreceksiniz, gece gündüz esnafımızla olacağız, çiftçimizle olacağız, belli belirsiz saatlerde kamu kurumlarında olacağız. Isparta birçok yönüyle, yaşam kalitesiyle önde gelen müstesna illerden bir tanesidir. Tarihiyle, coğrafyasıyla, barındırdığı güzelliklerle, kültürel zenginliğiyle önde gelen illerden bir tanesidir. Tarım şehriyiz, 893 Bin hektarlık bir alanımız var. Büyük bir ormanlık alanımız var bu da büyük bir zenginliktir. Tarıma ayırdığımı 210 Bin Hektarlık alanımız var. Buradaki üreticilerimizin birçok kıymetli tarım ürününde Türkiye’de liderliği göğüslüyor. Elmada ortalama 1 Milyon ton civarında üretimimiz var ve bize bu Türkiye’de liderliği getiriyor. Dolayısıyla bu ürünümüzün ihracat başta olmak üzere daha iyi değerlendirilmesi, daha katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi konusunda önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Tarımın, sanayinin, istihdamın geliştirilmesi ve arttırılmasına yönelik hiçbir kısıtlamamız olmayacak. Üretenler, gençlerimize istihdam sağlayanlar ve Isparta’mızın zenginliğini değerlendirip daha ileri noktalara taşımak için uğraş verenler burada görev yaptığımız süre içerisinde destekçisi olacağız. Öbür taraftan gülümüz var. Gülde de sadece Türkiye değil dünyada en çok üretildiği yerlerden birisi Isparta’dır. Gerek elma gerek gül gerek diğer sebze üretiminde de lider konumunda olduğumuz ürünler konusunda da bu zenginliklerimizin yeterince bilinmediğinin, birçok yere ulaşamadığımızı görüyorum. Bu konuda da belirli bir periyotlar halinde çalışmalar yürüteceğiz.  Büyük emeklerle üretim yapan, gece gündüz çalışan üreticilerimizin de ürünlerini makul fiyatlarda değerlendiremediklerini görüyoruz. Ama öbür taraftan da baktığımızda bu alanlarda örgütlenmenin neredeyse hiç olmadığını görüyoruz. Ne bir elma üreticileri birliği var, ne gül konusunda 1-2 marka haline gelmiş üreticilerimiz var ama diğer alanlarda da örgütlü olamadığımızı görüyoruz. Dolayısıyla çiftçi birliklerini, üretici birliklerini teşvik etme, bunları kurumsal organizasyon halinde hareket edip üreticilerimizin, çiftçilerimizin çıkarlarının korunması, ürünlerinin daha iyi korunması yönünde çalışmalara öncülük edeceğiz. Onlar üretecek, biz onları destekleyeceğiz. Bizim belli başlı şeylerimiz vardır. Adaletten kesinlikle taviz vermeyiz. Doğru hareket etmek, doğru ilkeler içerisinde işlerimizi bizim olmazsa olmazımızdır. Şeffaf ve açık olacağız. Katılımcılığa önem vereceğiz, hep birlikte hareket etmeye özen göstereceğiz. Yeter ki Isparta’mıza faydası olsun. Faydası olan bütün işleri destekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.