Hız Sınırı Cezası Yiyenler Dikkat

Özellikle hız sınırını yalnızca 3 km aşan bir sürücünün itirazını kabul eden mahkeme, radar cihazlarındaki %2'lik hata payını göz önünde bulundurarak cezayı iptal etti.

Sözcü'nün haberine göre, bu karar hız sınırlarını küçük farklarla aşan sürücüler için yeni bir emsal teşkil edebilir. Yüzde 2’lik hata payı ile yüzde 10 hız toleransı birlikte değerlendirildiğinde, belirli bir sınırı az farkla aşan sürücüler için kesilen cezaların iptal edilmesi mümkün olacak. Ayrıca, iptal edilen cezalar için geri ödeme yapılmasının da önü açıldı.

Cezaların Geri Ödenmesi Mümkün!

Mahkemenin bu emsal kararı, milyonlarca sürücüye radar cezalarına itiraz etme hakkı tanıyacak. Hız tespit cihazlarının hata payının ve hız toleranslarının dikkate alınması ile birçok radar cezasının iptal edilmesi mümkün hale gelirken, geri ödeme yapılmasının da önü açıldı.

Yeni Cezalandırma Yöntemleri Gündemde

Bu önemli gelişmenin ardından, hız sınırında hata payı nedeniyle oluşan ceza sistemiyle ilgili yeni düzenlemelerin de yapılması bekleniyor. Yüz binlerce sürücüyü ilgilendiren bu kararla, trafik cezalarıyla ilgili önemli değişikliklerin yaşanabileceği belirtiliyor