Narin Güran soruşturmasında gizliliğe dikkat çeken Adalet Bakanı Tunç, “Kamuoyuna yansımayan bilgiler var” dedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Adli Tıp Günleri Toplantısı'na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Tunç yeni kamera görüntülerinin incelenmesi için TÜBİTAK’a gönderdiklerini belirterek, “Ülke olarak Narin'in katillerinin tespiti ve hak etikleri en ağır cezaya çarptırılması noktasında büyük beklenti var. Soruşturmanın gizliliği için bazı bilgiler kamuoyuna yansıtılmıyor” diye konuştu.

BAKAN TUNÇ NARİN GÜRAN CİNAYETİYLE ALAKALI SON DURUMU PAYLAŞTI 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen 19’uncu Uluslararası Adli Tıp Günleri Toplantısı'na katıldı. Tunç, toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin son durumu açıkladı.

'GERİ DÖNÜK HTS KAYITLARI İNCELENİYOR'

Gazetecilerin Narin Güran cinayetine ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, Narin'in katillerinin teşhisi ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması noktasında büyük bir beklenti olduğunu belirterek, "Bu beklenti elbette ki yargımız tarafından karşılanacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Şu anda elde edilen deliller var, veriler var, ifadeler var, ifadelerdeki çelişkiler var, yeniden ifadeler alınabiliyor. Ve bu anlamda sorgu, soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu. Adli kontrol kararı verilen 3 kişi var. 27'si şüpheli, 241'i tanık olmak üzere bu soruşturma kapsamında 268 kişinin ifadesi alındı. Birtakım DNA tespitleri var. Tespit edilen araçlar üzerinde kriminal incelemeler var. Geriye dönük HTS kayıtları inceleniyor. Kim kiminle yoğun görüşmüş? Bunun yanı sıra baz çakışmaları tespit ediliyor. O cinayet mahallinde kimlerin olduğuna yönelik baz istasyonu tespitleri ve baz çalışmalarıyla ilgili şu anda çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

'MİLLETİN HUZURUNDA HESAP VERECEKLER'

Birtakım tespit edilen kamera görüntüleri olduğunu da açıklayan Bakan Yılmaz Tunç, "Bu kamera görüntüleri dün TÜBİTAK'a gönderildi. TÜBİTAK tarafından inceleme yapılıyor. Oradan da hem ses hem görüntü anlamında tespit edilen bazı evlerden elde edilen kameralarla ilgili TÜBİTAK'ta da bir çalışma yapılıyor. Teknik veriler ve delillerle ilgili kamuoyuna yansımayan bazı hususlar da söz konusu. Tabii ifadeler avukatlar tarafından kamuoyuyla paylaşıldığında o ifadelerden yola çıkarak birtakım yorumlar, tespitler yapılabiliyor. Narin kızımızın katilleri mutlaka bu soruşturma kapsamında tespit edilecek ve yargı huzuruna çıkarılacak. Çok uzun sürmez. Açılacak bir davada yargılama neticesinde onun katil ya da katilleri yargı huzurunda, millet huzurunda hesap verecekler" sözlerini sarf etti.

'BİRÇOĞU KAMUOYUNA YANSIMAMIŞ BİLGİLER VAR'

Çocukların çevresindeki tehlikelere karşı en korunmasız kişiler olduğunu da aktaran Bakan Tunç, "Eğer ailesi koruyamıyorsa, bu konuda aldığımız çok sayıda tedbir var. Soruşturmanın en ince detaylarına kadar hiçbir şüphe bırakmayacak şekilde ifadeler değerlendirilerek tüm teknik veriler, HTS kayıtlarından baz kayıtlarına şu anda tespit edilen kamera kayıtlarının TÜBİTAK çözümlerine yine toplanan telefonlardan elde edilen bazı ses kayıtlarının çözümlenmesine varıncaya kadar birçoğu kamuoyuna yansımamış bilgiler var. Ve sonunda iddianame ortaya çıktığında da sorumlular yargı huzurunda hesabını verecek. Narin kızımızın kanını yerde bırakmayarak yargı, toplum vicdanını rahatlatacak bir karara ulaşacak ve katil ya da katiller en ağır cezaya çarptırılacak" diye konuştu.