Metin Arolat’ın ani ölümü Antalya’yı da üzdü

Şarkıcı Metin Arolat, İstanbul’un ilçesi Kadıköy Kozyatağı'nda bir otelde şarkı söylemek için sahneye çıktı. Bir süre sonra fenalaşarak bayılan Arolat, buradaki ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Arolat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

METİN AROLAT’A VEFA ÖRNEĞİ

Ünlü ismin ölümü sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, protokole mensup birçok isim tarafından taziye mesajı yayınlandı. Vefatı Antalya’da da geniş yankı uyandıran Metin Arolat için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayınladı.

TÜM MESAJLAR AROLAT İÇİN

İşte 52 yaşında hayatını kaybeden Metin Arolat için yayınlanan mesajlar…

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Türk pop müziğinin değerli isimlerinden Metin Arolat’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Sanatçının ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK

Değerli sanatçı #MetinArolat’ın zamansız kaybını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Müzik dünyasına kattığı eserlerle her daim anılacak. Ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum.

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT UYSAL

Kıymetli sanatçı Metin Arolat'a Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI CEM KOTAN

Genç yaşta aramızdan ayrıldığını üzülerek öğrendiğim ünlü sanatçı Metin Arolat’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Kendisini; eserleri, bitmeyen enerjisi ve neşesiyle hep hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun.

YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Arolat, yarın öğle ezanına müteakip Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazından ardından 23 Eylül Pazartesi günü İzmir Beşikçioğlu Camisi'nden öğle ezanı sonrası aile kabristanına defnedilecek.

METİN AROLAT KİMDİR?

İzmir'de 1972 yılında dünyaya gelen Metin Arolat, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra 1995 yılında "Ayrılık Olmaz" isimli ilk albümüyle müzik piyasasına giriş yaptı.

Arolat, hem yönetmenlik hem şarkıcılık kariyerini birlikte yürüttü. "Ayrılık Olmaz", "Yine Bir Başıma", "Kabul Et", "Lütfen Yaz Gelsin", "Çok Daha Ötesi", "Karavan" gibi albüm ve single çalışmalarına imza atan Arolat, birçok markanın reklam filmlerinde yönetmenlik yaptı.