Eş Zamanlı Su Ürünleri Denetimleri Yapıldı

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “​Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce İl Müdürlükleri arasında uygulamalarda birlikteliği sağlamak, su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması, yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla ülke genelinde 09-19 Eylül 2024 tarihleri arasında eş zamanlı denetim yapılmıştır.

Bu kapsamda 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde İlimiz genelinde faaliyet gösteren işleme ve değerlendirme tesislerinde, 2 adet perakende balık satış yeri ve semt pazarlarında balıklarda boy, zaman ve tür yasağıyla ilgili 63 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca İlimiz sınırları dahilinde yer alan Eğirdir ve Beyşehir Gölleri ile Karacaören I Baraj Gölündeki iç sularımızda 26 adet avcılık, 9 adet amatör balıkçı ile karaya çıkış noktalarında 22 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

6/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenlenmesi Hakkındaki Tebliğ kapsamında özellikle Eğirdir Gölünde küçük boy kerevit ve sazan avcılığı ile ilgili su ürünleri kontrol ve denetim faaliyetlerimiz il ve ilçe müdürlüklerimiz su ürünleri kontrol ekiplerince yapılmaya devam edecektir” denildi. ​