Isparta'da Yeni Otogara Servisler Başladı

Başdeğirmen, otogarın yapımının ardından vatandaşların ve esnafın memnuniyetini belirtti ve gece geç saatlerde otobüs bulunamamasından kaynaklanan sorunu çözmek için harekete geçtiklerini ifade etti.

Başkan Başdeğirmen, konuyla ilgili açıklamasında; “Otogarımızı yaptık biliyorsunuz, çok da güzel oldu. Oradaki vatandaşlarımız, esnafımız memnuniyetini belirtiyorlar. Dün Niğde, Aksaray ve Karabük belediye başkanlarımız, başkan yardımcılarını ve daire müdürlerini buraya getirerek toplandı. 160 kişilik bir heyetle Isparta’mızı gezdiler. Bu arada tabi ki otogara da gittik. Orayı da gördüler. Otogarımızda vatandaşlarımızın en çok talebi gece 00.00’dan sonraki sabaha kadarki zamanda otobüs olmadığı, taksiye mecbur kaldıklarıydı. Biz de otobüsçü arkadaşlarımızla bunu görüşerek Musa Bey de buna öncü oldu. Isparta Petrol’ün sahibi Ömer Bey de bu konuya destek verdi. Bir araç aldılar, 07 Eylül Cumartesi gecesinden itibaren saat 00.00 sabah otobüs başlayasıya kadar servislerimiz başlıyor artık. Otogardan şehrimize halk otobüslerinin olmadığı saatlerde vatandaşlarımız ücretsiz merkeze getirilecektir” şeklinde konuştu.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Musa Macit, Isparta Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin kente gelen konuklar tarafından beğenildiğini söyledi. Sefer saatlerin gece 00.00’dan sabah 06.00’ya kadar devam edeceğini belirten Macit, açıklamasında; “Otogarımız hakikaten çok güzel oldu. Özellikle otobüs şoförlerimiz, yabancı konuklar çevremizde ve çoğu şehirde böyle bir otogar olmadığını bize iletiyorlar. Biz de gittiğimiz şehirlerden biliyoruz zaten. Gece servisi konusunda bir eksikliğimiz vardı. Sağ olsun halk otobüslerimiz her yarım saatte bir otogarın içerisine girmek kaydıyla yolcularımıza hizmet veriyorlar. Gece bahsettiğiniz gibi 00.00’dan sabah 06.00’a kadar halk otobüsünün olmadığı saatlerde ihtiyaca göre ilk etapta her yarım saat veya her saatte bir Mimar Sinan Cami önünden kaldırmak şartıyla vatandaşımıza hizmet vereceğiz” dedi.