Antalya’da belediye meclisinde CHP gerilimi! AK Parti ve CHP karşı karşıya geldi

 Aksu Belediyesinin Eylül ayı meclis toplantısı CHP gerilimine sahne oldu. CHP’nin projelere karşı çıktığını dile getiren AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik, “Rahmetli Süleyman Demirel ve Turgut Özal köprü yapacaktı, yaptırmadınız. Duble yollar karşı çıkıyorsunuz. SİHA’lara karşı çıkıyorsunuz” dedi. Bu sözlere İsa Yıldırım, “CHP yapılana karşı çıkmaz. CHP tarihinde yüzlerce fabrikalar vardır. AK Parti döneminde bunlar satıldı. 5 TL’ye domates sattım, 200 bin TL zararım var” diyerek cevap verdi.  

HÜKÜMET KONAĞI ÜZERİNDEN GERİLİM YAŞANDI 

Aksu Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı belediye meclis toplantı salonunda İsa Yıldırım Başkanlığında toplandı. Toplantıda 15 gündem maddesi görüşüldü. Görüşmeler sırasında Aksu’da geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Hükümet Konağı üzerinden CHP gerilimi yaşandı. Hükümet konağın projesinin mecliste eleştirilmesine AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Mekik karşı çıkarak, “CHP’de bu klasiktir. Köklü yaparsın CHP karşı çıkar. Bunlar CHP’de klasik konuşmalar. Siz yine yapmak istediğinizi yaparsınız. CHP Atatürk’ümüzüm partisidir. Ama çizgisi değişmiştir. Nasıl değişti? Her şeye karşı çıkarak. Rahmetli Demirel ve Özal köprü yapacaktı yaptırmadınız. Şuanda karşı çıkarak yaptırmadığınız o yollar vatandaşımıza yetmiyor. Şimdide duble yollara, SİHA’lara karşı çıkıyorsunuz. Ama Kılıçdaroğlu’nun yerine Özgür Özel geldikten sonra bir yumuşama oldu” dedi. 

“CHP YAPILANA KARŞI ÇIKMAZ”

Mekik’in sözlerine cevap Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, “CHP yapılana karşı çıkmaz. CHP tarihinde yüzlerce fabrikalar vardır. AK Parti döneminde bunlar satıldı. Bugün savaştaki Ukrayna’dan buğday bekliyoruz. Buğdan da kalmadı. Bu konulara girmeyelim. 5 TL’ye domates sattım, 200 bin TL zararım var. Yurt dışından domates getiriyoruz. Ondan sonra ‘tarlasını ekmeyeni elinden alır kiraya veririm’ diyorsunuz. Kiraya verdiğin adam kazanabilecek mi? Buyursun buğday eksin. 10 TL buğday nasıl para kazanır. O konulara girmeyelim. Ben sondajım olduğu halde 17-18 bin TL su birliğine para veriyorum. Yerin altındaki suyu parayla satıyorlar” dedi. 

“BURADA OTURUYORSAK CHP SAYESİNDE OTURUYORUZ”

Tartışmalara CHP Grup Sözcüsü Mustafa Oruç da katıldı. Oruç, “Burada oturuyorsak CHP sayesinde oturuyoruz. Biz inkâr etmiyoruz. CHP bu ülkenin kurucu felsefesidir. Tüm partilerin oluşmasında ana zihniyettir. Demokrasinin de karşı fikirlerin konuşmasının temel kaynağı CHP’dir. Biz geçmişimizi inkâr etmiyoruz” açıklamasında bulundu.