Başkan Başdeğirmen, devam eden yatırımları inceledi

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemde olduğu gibi yeni dönemde de şehre yeni projelerle yatırım kazandırmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ağustos ayı belediye meclisi toplantısının ardından AK Parti, MHP, CHP ve İyi Partili belediye meclis üyeleri ile basın mensuplarının katılımıyla teknik bir gezi düzenledi. Başkan Başdeğirmen ve belediye meclisi üyeleri, belediyenin şehrin farklı noktalarındaki yatırımlarını yerinde inceledi, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Başkan Başdeğirmen, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları ilk olarak Sağlık İşleri Müdürlüğünün ek hizmet binası ve yetkilendirilmiş Aile Hekimliği Biriminde incelemelerde bulundular. Vatandaşlara hasta muayenesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, psikolojik danışmanlık, diyetisyen, enjeksiyon, pansuman hizmetleri, hasta nakil hizmeti, özbakım, yaşlı destek hizmetleri, engelli destek hizmetleri ve evde sağlık hizmetleri sunan Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ek hizmet binasıyla belediye meclisi üyelerinden tam not aldı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye meclis üyeleri ve basın mensuplarına Sağlık İşleri Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2019 yılında göreve geldiklerinde şu anki nikah dairesinin o dönemde Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak kullanıldığını belirten Başkan Başdeğirmen, “Bu sağlık birimi 150 metrekare civarındaydı. Orada 9 kişiydik buraya gelirken 21 kişi olarak geldik. Orada 1 ambulansımız vardı buraya 3 ambulansla geldik. Burada alanımızı 1500 metrekareye çıkardık. 5 ambulansımız, 2 engelli aracımız, hasta bakım, evde bakım araçlarımızla birlikte tam teşekküllü 47 kişiyle sağlık hizmeti veriyoruz. Evde bakıma ihtiyacı olan, hastaneye gitmek de güçlük çeken her vatandaşımıza yardımcı oluyoruz. Apartmanın 5’inci katında ama asansör yok hastaneye gitmesi gerekiyor, o vatandaşımızı indirerek hastaneye götürüyor, tedavisini yaptırıp tekrar evine bırakıyoruz. Fizik tedavi hizmeti de veriyoruz. Resmi olarak aile hekimliği yetkilendirilmiş birimiz” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi Sorumlusu Muammer Emre Gökgöz de engelli koordinasyon biriminin çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı. 2019 yılından bu yana tüm engellilere yardımcı olduklarını dile getiren Gökgöz, “Engelli arabası olmayana engelli arabası veriyoruz, evlerinde düzenlemeler yapıyoruz, bastonu olmayana baston veriyor, yalnız olana el uzatmaya çalışıyoruz. Burada gönüllere dokunmaya çalışıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de 400 tane engelli akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyacı olana ulaştırdıklarını belirterek, “Sadece merkezde değil köylerimize de bu sandalyeleri gönderiyoruz. Bu sandalyelerin bakımlarını da yapıyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ender Güven, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Biriminin çalışmalarını anlattı. Güven, “Şehit Yunus Emre Devlet Hastanesi ile yaptığımız protokol karşılığında o hastanede uzman doktora muayene olan hastalarımız tedavi olmak üzere buraya başvuruyorlar. Daha önce burada 4 yatak vardı. Başkanımızın talimatlarıyla burayı 8 yatağa çıkardık. Aylık bin civarında hasta başvurumuz var, 350 kişinin talebini karşılama kapasitemiz bulunuyor. Buraya gelen hastalarımızın yüzde 99’undan memnuniyet alıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Başdeğirmen, evinde yatalak hastası olanlar için elektrikli yatak imkanı sağladıklarını anlattı. Başkan Başdeğirmen, “İlk göreve geldiğimizde 30 tane elektrikli yatak almıştık. Şimdi 90 elektrikli yatak hastalarımıza evlerinde hizmet veriyor. Bunun başka bir belediyede örneği yok. İlk göreve başladığımda bir ablamızın talebiyle bu hizmet ortaya çıktı. Isparta Belediyesi olarak herkese mutlaka bir şekilde dokunuyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve belediye meclisi üyeleri, Sağlık İşleri Müdürlüğünün ardından belediyenin diğer yatırımlarını inceledi.