Alanya Mahmutseydi'de 'Susuzluk' isyanı: Paşanın köyüne büyük ayıp

Alanya'nın Mahmutseydi Mahallesi'nde tam 20 gündür susuzluk yaşanıyor. Günlerdir çözüm bekleyen vatandaş adeta ateş püskürüyor.

'EN İNSANİ HAKKIMIZ OLAN SUYU İSTİYORUZ'

Mahmutseydi Mahallesi Muhtarı Resul Bülbül, Yeni Alanya'ya yaptığı açıklamada, mahallesinin büyük bölümünde 20 gündür su olmadığını belirterek "Vatandaşlarımız çok zor durumda. 20 gündür çözüm arıyorum. Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeydim. 'Zaten su problemi var' diyorlar, bir çözümden bahsetmiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. En insani hakkımız olan suyu istiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

'PAŞA'NIN KÖYÜNE BUNU MU REVA GÖRDÜLER'

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir ise, gerek Mahmutseydili vatandaşların, gerekse Mahmutseydili esnafların kendisini telefon yağmuruna tuttuğunu belirterek, "Bu sorunun çözümü bu kadar mı zor?" dedi.
Konaklı'da HEP (Hamdullah Emin Paşa) Vakfı'na ait denize sıfır iki 5 yıldızlı otelin kira süresinin dolmasına az bir zaman kala çok sayıda taliplinin sıraya girdiğini, bir taliplinin 8 milyon Euro'yu gözden çıkardığını hatırlatan Nuri Demir, "Tüm mal varlığını vakfı aracılığıyla Alanya'ya bağışlayan Hamdullah Emin Paşa'nın köyüne bunu mu reva gördüler? Şu sıcak yaz günlerinde 20 gündür Mahmutseydi'ye su verilememesi büyük ayıp. İnsanlar duş alamıyor, bulaşık yıkayamıyor. Suları boşa akan Alara, Dim, Oba çayları çok mu uzak? Bir motorla Mahmutseydi'ye su basılamaz mı? Vatandaşlar yetkililere ulaşamadıklarını söylüyorlar. Bu insanlar niye susuz, cezalılar mı? Yetkililere sizin aracılığınızla bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Mahmutseydi halkı çözüm istiyor" dedi.

'BU ÇAĞDA SUSUZLUK ÇOK ÜZÜCÜ'

Aslen Mahmutseydili olan Alanya Araştırmacısı, Tarihçi ve Yazar Oğuz Korum ise, Mahmutseydi'de yaşanan su sorununun artık çözüme kavuşması gerektiğini belirterek, "Yıl 2024. Bu çağda hala susuzluktan dertli oluşumuz çok üzücü. Su, en insani haktır. Bu sıcak yaz günlerinde susuzluk kolay değil. Başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek olmak üzere ilgililerden acil çözüm istiyoruz" dedi.