Bilirkişi raporu çıktı! İşte Antalya’daki facianın sebebi

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattında 10 Nisan 2024 günü meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bilirkişi heyeti inceleme ve keşif çalışması yaptı. Hazırlanan ön raporda kazanın, teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedeniyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırılması sonucu olduğu değerlendirildi.

Ayrıca, ilgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edildi. Bu nedenle, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanları da dahil olmak üzere toplam 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

AFAD Başkanı Okay Memiş ise kazanın sebebinin teleferik direğinin tepesindeki bir kırık olduğunu açıkladı. Memiş, detaylı incelemelerin adli merciler tarafından yapılacağını da sözlerine ekledi.