Alanya'da emlakçılara kötü haber: Yeni dönem başladı

EVİNİ ya da aracını ilana koymak isteyenler, günümüzde birçok karışıklıktan ve kaçak ilan sorunlarından şikayet ediyor. Ticaret Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği ise bu soruna çözüm getirecek.

Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Başkanı Özgür Erbaş, Ticaret Bakanlığı’nın 30 Ekim 2023 tarihli yönetmeliğine göre artık emlakçıların, yetki belgesi sözleşmesi olmadan gayrimenkul sahiplerinin ilanlarını veremeyeceklerini söyledi. Erbaş, "Ayrıca başkasının ilanını da kaçak şekilde giremeyecekler. Bu uygulama, kaçak ilan sorununa karşı iyi oldu" dedi.

VATANDAŞLAR DA SÖZLEŞME YAPMAZLARSA EMLAKÇILARLA ÇALIŞAMAYACAK

Erbaş, Alanya’da gayrimenkulünü satmak isteyen ancak yetki belgesi sözleşmesi vermek istemeyen kişilerin de artık imzalamak zorunda olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Sözleşme yapmazlarsa emlakçılarla çalışamayacaklar. Bir emlakçı, araçlar da dahil, bir satış yapmak istiyorsa ürün sahibinden mutlaka yetki belgesi sözleşmesi almak ve bakanlık talep ederse bakanlığa sunmak zorunda.”

1 KASIM'DA UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

1 Kasım itibariyle hiç kimsenin, başkasının ürününü kaçak ve korsan şekilde ilana veremeyeceğini, verirse 100 bin liraya kadar cezasının olacağını hatırlatan Erbaş, “Bu yönetmelik, emlak sektörünü daha düzenli ve şeffaf hale getirecek. Hem alıcılar hem de satıcılar için daha güvenli bir ortam sağlayacak" ifadelerini kullandı.