Nakliyat sektörüne 'Korsan' çelmesi

ALANYA'DA 23 yıldır nakliyat mesleğini yapan Recep Karasu, sektörde yaşanan sorunları Dim TV'ye anlattı. Karasu, nakliyat işi maliyetlerinin arttığını ancak günün sonunda kar kalmadığını belirtti. Şehir içi fiyatı olarak 8-9 bin lira rakam verdikleri zaman vatandaşların bu fiyatları beğenmediğini sözlerine ekleyen Karasu, şunları söyledi:

'KORSANLAR ÇOK ZARAR VERİYORLAR'

“Fiyatlar millete çok pahalı geliyor, korkuyorlar. İşçi masrafı 1000 lira, mazot olmuş 40 lira, asansörün saati 1000 lira. Ama bazı korsanlar var, korsan taşımacılar bu işi düşük fiyata veriyorlar. Bunlar Alanya’daki bizim gibi sistemi oturmuş firmalara çok zarar veriyorlar. Adam kahvede oturuyor, iş alıyor. Geliyor benden asansör, kamyon istiyor. Para kazanıyor. Bunu denetleyen yok ama ben vergimi ödüyorum.”

'KAR MARJI KALMADI'

“Geçen yıl 4000 liraya yaptığım işi 8000 liraya yapıyorum. Kazancımız gittikçe düşüyor. Müşterilere durumu izah ediyoruz, anlayan anlıyor anlamayan kaçıp korsana gidiyor. Onlar da işi düzgün yapmayınca ‘Keşke size gelseydik’ diyorlar. Kar marjı kalmadı. Ben bu işi ilk 110 liraya yaparken elimde 70 lira kar kalıyordu, şimdi 10 bin liraya yapıyorum ama elimde 3 bin lira kalıyor.”

Nakliyat sektörünün sorunlarının çözülmesini isteyen Karasu, yetkililerden denetim ve destek talep etti.