Dünyanın en büyük tünel akvaryumu Antalya’da

Antalya Akvaryum, eğlence ve yeme içme alanlarıyla kentin cazibe merkezi haline geldi. Akvaryum, tünel kapasitesiyle dünya birincisi olurken su kapasitesinde dünyada ilk 10 içinde yer alıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TÜNEL AKVARYUMU

Antalya Akvaryum 30 dönüm arazi içerisinde 15 bin metre kapalı alana sahip. Akvaryum, 393 metrekarelik ziyaretçi tünel kullanım alanıyla bu alanda dünyanın bir numarası durumunda. Antalya Akvaryum, tünel kapasitesiyle dünya birincisi olurken su kapasitesinde dünyada ilk 10 içinde yer alıyor.

İLK 10 İÇİNDE YER ALIYOR

Antalya Akvaryum’un başlıca ziyaretçileri arasında kente gelen turistler yer alıyor. İşletme yılda 800 bin misafire ev sahipliği yapıyor. Antalya Akvaryum, Türkiye’de yer alan ve en çok ziyaretçi çeken Topkapı Sarayı, Pamukkale, Ayosofya gibi ören yerleri ve tarihi yapıların yer aldığı listede ilk 10’a girmeyi başardı.

YÜZLERCE TÜR, BİNLERCE CANLI

Antalya Akvaryum’un içinde 250’nin üzerinde tür barındırıyor. İşletmede 8 farklı türden olmak üzere 265 köpek balığı bulunuyor. 10 binin üzerinde canlı birey ağırlayan akvaryumun ana tankı, Akdeniz kıyısında yer alan bir işletme olduğu için, Akdeniz’in küçük bir kopyasından oluşmakta. Ayrıca tematik akvuryumlarda Hint Okyanusu, Kızıldeniz ve Pasifik Okyanusu gibi bölgelerin canlılarını ziyaretçilerin beğenisine sunmakta.