Bir dönemin aranan mankeni, Antalya’nın o ilçesinde tarıma atıldı!

Bir dönemin en çok aranan mankenleri arasında yer alan Tuğba Özay, podyumları geride bırakıp Antalya'nın Manavgat ilçesinde karavanda yaşamayı seçti. 2021 yılında büyük bir yangında çiftliğinin büyük bir bölümünü kaybetmesine rağmen pes etmeyen Özay, şimdilerde tarım yaparak yeni bir hayat kuruyor. Kendisine küçük bir sera yapan Özay, tarım yapacağı alanı temizledikten sonra gübreleyip eliyle tek tek tırmıklıyor. Sabah erken saatlerde pijamaları ile serada yaptığı çalışmaları Instagram hesabından takipçileri ile paylaşan Özay, herkesin takdirini topladı. Serasında kullandığı tohumların ata tohum olmasına dikkat ettiğini belirten Özay, gerçekten ata tohum üretimi yapan yerleri takip ederek desteklediğini söylüyor.

Toprağın varlığımızın ve sürekliliğimizin sebebi olduğunu vurgulayan Özay, toprakla iyi geçinmek ve anlaşmak gerektiğini de belirtiyor. Kendi yaptığı araştırmalarla birlikte büyüklerden öğrendiklerini de toprağa aktaran Özay, bu konuda içselleşeceğini belirterek takipçilerinin önerilerinden de yararlanmak istiyor.

Toprağı olan kişilere satmayın uyarısında bulunan Özay, “Ekin, biçin, üretin. Evinizin balkonunda saksıda bile üretin. Birileri için değil kendiniz için üretin.İnsanın kendi emeğinin karşılığını alması mutluluk verici. Bu arada ata tohumu biriktirmeye başladım. Benim için altından değerli şu an ata tohumu.” diyor. Bir dönemin gözde mankeni Tuğba Özay’ın tarıma atılması ve kendi gıdasını üretmek için çaba göstermesi birçok kişiye ilham veriyor. Özay’ın hikayesi, doğayla iç içe bir yaşamın ve kendi emeğinin karşılığını almanın mutluluğunu gösteriyor.