Başkan Savcı: "Terörist Başına Özgürlük İsteyenler Unutmasın

Savcı, "Uyuyan sinirlerimizi uyandırırlarsa, karşılarında duramayacakları bir sele kapılacaklarını asla unutmasınlar.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmamıştır, kalmayacaktır," sözleriyle yasa teklifine karşı tepkisini dile getirdi. Başkan ifadelerinde Savcı; “Ülkemizin bekası, vatanımızın bölünmez Bütünlüğü aziz milletimizin can güvenliği uğruna bu toprakları vatan kılan ay yıldızlı al bayrağı uğruna aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ailelerine sabırlar diliyorum. Yine bu vatan uğruna kahramanca şehitlerimizin yaşayan şahitleri kader Arkadaşlarım, gazilere uzun ömürler diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin bölünmez bütünlüğüne kast ederek binlerce şehidimizin, gazimizin kan davalısı ve dış güçlerce desteklenen, can Katil terör örgütü, bebek katili sözde siyasi temsilcilerinin yaptıklarını aziz ve vakur milletimiz asla unutmamış ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin kanı şimdiye kadar yerde kalmamış, bundan sonra da kalmayacaktır.

Terör örgütünün gazi meclisimizde bulunan sözde Siyasi temsilcilerinin terörist başı ve tüm terör olaylarının baş müsebbibi Abdullah Öcalan'a ve diğer teröristlere özgürlük kirvesi altında başlattıkları eylem ve açıklamalar şu anda meclis komisyonlarına taşınmak istenmektedir. 08 Ekim 2024 tarihinde Aralarında Abdullah Öcalan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılanların; ‘Koşullu salıverilmelerinde’ kapsayan 110 maddeli kanun teklifi meclis komisyonuna sunulmuştur.

Ne ilginçtir ki teklif jet hızıyla komisyona gelmiştir. Bu saçma tasarı komisyona gelirken hamasi vatan ve nutukları atanlar nerededir? Yoksa bir ordu oldu, bittiye getirip milletimizin sinir uçlarıyla oynamak mı istiyorlar? Böyle bir şeyi asla yapmalarını önermiyoruz. Uyuyan sinirlerimizi uyandırırlarsa önünde duramayacakları bir sele maruz kalacaklarını asla unutmasınlar Milletimiz şehit ailelerimizi ve gazilerimiz ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele ederken zaten yaralıyken bir de böyle yara daha açılmasını kabul etmiyor ve etmeyeceğiz.

Aziz milletimiz şehit anne baba eş ve çocukları ile kahraman gazilerimiz olarak bunu söz konusu edilmesine, edilmemesine önce hükümetimizden sonra gazi meclisimizde bulunan ülkesine ve milletine bağlı milletvekillerinden talep ediyor. Bu durumu lanetleyen açıklamalarını ivedilikle bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.