Antalya'da sıcak havalar sona eriyor! Atkılarınızı çıkarın

Türkiye son yılların en sıcak ekim aylarından birini yaşadı.  Yazdan kalma günler sona eriyor. 17 Ekim Perşembe günü Balkanlar’dan ve Rusya'dan gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların 6 ila 12 derece arasında düşeceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin altına seyredecek sıcaklıklar için yetkililerden 'hazırlıklı olun' çağrısı geldi.  

YILIN İLK KARI GELİYOR 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı açıklamaya göre soğuk havanın etkisiyle birlikte Türkiye’nin Kuzey, İç ve Doğu kesimlerde sıcaklıklar ani bir şekilde düşecek. Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Kuzey'ine yılın ilk karının düşmesi bekleniyor. Yetkililer kuvvetli yağış ve fırtına ile oluşabilecek doğal afetlerle hazırlıklı olmaları için vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

ANTALYA’DA YAZDAN KALMA GÜNLER SONA ERİYOR

17 Ekim Perşembe günü (yarın) Türkiye’yi etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgası nedeniyle Antalya’da yazdan kalma günler sona erecek. Sabah saatleri itibariyle turizmin başkenti Antalya’da hava sıcaklığı 26 derece olarak ölçülürken nem oranı ise yüzde 72 seviyelerinde seyretti. Balkanlar’dan ve Rusya’dan gelecek soğuk hava dalgasının etkisiyle Antalya'da sıcaklıkların, yeni haftayla birlikte en düşük 16 en yüksek 25 derece olması bekleniyor.