Antalya’da milyonluk projeye gölge düştü! Halk Büyükşehir’e isyan etti

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla yapılan ve açılışı geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirilen ‘2’nci Etap Konyaaltı Sahili Çevre Düzenleme Projesi’ bölgedeki eksiklikler nedeniyle gölgeleniyor. Söz konusu alanın bazı noktalarında çevre aydınlatmasının sık sık kesilmesi, duş ve kabin alanlarında ışıklandırılma yapılmaması ve WC’lerdeki havalandırmaların çalışmaması tepki çekti.  

HALK İSYAN ETTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 200 milyon TL harcanarak yapılan Konyaaltı Sahili’ndeki çevre düzenlemeleri halkın tepkisini çekiyor. Boğaçayı ile Liman arasındaki bin metrelik alana yapılan düzenlemenin liman ayağında kalan kısımda kabin ve duşlarda aydınlatma olmaması, çevre ve park aydınlatmasının kesintiye uğramasıyla WC’lerdeki havalandırmaların çalışmaması halkı isyan ettirdi.  

VATANDAŞLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ

Yaşanan aksaklıklara ve hizmet eksikliğine dikkat çeken vatandaşlar, “Sahilde adım atacak yer yok.  Çevre aydınlatması bir geliyor bir gidiyor. İnsanlar karanlığa gömülüyor ve duş ile kabin alanlarında aydınlatma yok. Elimizde telefon ışıklarıyla düşmemeye çalışıyoruz. Park alanı da karanlık, etrafta şişe kırıkları var ve çocuklar büyük risk altında. Çalışmalar tam manasında bitmediyse açılmayacaktı. Bu ihmal birinin yaralanmasına neden olabilir” diyerek yaşanılanlara tepki gösterdi ve yetkilileri göreve davet etti.   

200 MİLYON TL’LİK PROJE

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yapımına başladığı Boğaçayı Köprüsü ile Liman arasında kalan 1 kilometre uzunluğundaki ‘2’nci Etap Konyaaltı Sahili Çevre Düzenleme Projesi geçtiğimiz Mart ayında hizmete girdi. 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje 23 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere yaklaşık 74 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Proje içerisinde koşu yolu, bisiklet yolu park alanları ve seyir terasları bulunuyor. Projede, yol boyu cep otoparklar ile alanın batısında 370 araç kapasiteli otopark yer alıyor. Kıyı kanununa uygun olarak 150 metre arayla 5 adet büfe ve şezlong yeri, bin metre koşu, bin metre bisiklet yolu da düzenleme kapsamında yer alıyor.