Antalya’da AK Parti’de kongre süreci başladı! İl Başkanı Ali Çetin kolları sıvadı…

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. Erdoğan başkanlığında dün yapılan MKYK toplantısının ana gündem maddesi kongre takvimi oldu. 

AK PARTİ ANTALYA'DA İL BAŞKAN ADAYI KİMİ GÖSTERECEK?

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Antalya’yı kaybeden AK Parti hüsrana uğramıştı. Seçimlerden 5 ay sonra kongre takvimini netleştiren AK Parti düğmeye bastı. Antalya’yı kaybeden AK Parti olağan genel kurulda il başkanlığına kimi aday gösterecek sorusu sorulmaya başladı. 

ALİ ÇETİN YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Yerel seçimlerde başarısız olan AK Parti Antalya il ve ilçe teşkilatlarında kim veya kimlerin aday göstereceği merak konusu. AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, yeni dönemde de başkanlığı sürdürmek isterken, parti genel merkezinin bu konuda henüz net bir karar vermediği ifade edildi. 

ERKAN KANDEMİR İLE VİDEO KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Seçim startının alındığı AK Parti’de AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ile Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile video konferans aracılığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı. 

ÖMER ÇELİK AÇIKLAMA YAPTI KONGRE TAKVİMİ BELİRLENDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK gündemine ilişkin yaptığı basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"Kongre süreci ile ilgili MKYK'mıza teşkilat başkanımız Erkan Bey tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Bu takvimin Mart sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor. Mart sonunda büyük kongre ile ilgili takvim netleşecek. 21 Eylül itibariyle delege seçimleri takvimi söz konusu olacak. 12 Ekim'de belde kongreleri olacak. İlçe kongreleri de 12'de olacak. 28 Aralık'ta il kongreleri başlayacak. Mart sonuna kadar yetişmesi ve büyük kongre gerçekleşecek. Takvimde ileri doğru sarkmalar olabilir. Bu süreçte mekanik bir kongre süreci olarak değerlendirmiyoruz yeni ritme göre teşkilatlarımızın vatandaşlarımızla buluşması var."