Alanya'da çalıştay günü, ödül gecesi

Geleneksel hale gelen ve ilk ikisine de Alanya’nın ev sahipliği yaptığı 3’üncü Küresel Medya Buluşması sürüyor. 250 dolayında yaygın ve yerel medya mensubu ile 32 ülkeden yabancı KGK üyesi gazetecinin bir araya geldiği dev buluşma, konukların Alanya’ya gelerek Eftelia Marin Otel’e yerleşmeleriyle start aldı. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetimi, tanıtım için dün konuk gazetecilere Alanya'yı gezdirdi. Konuklar dün teleferikle Alanya Kalesi’ne çıkarak kale turu yaptılar. Kızılkule, Tophane ve Tersane (Deniz Müzesi) gezilerinin ardından tekne turuna çıkan konuk gazeteciler, Marina’da düzenlenen kokteylde keyifli vakit geçirdiler. Kokteylin ardından konuklar Eftelia Marin Otel’de akşam yemeğinde ağırlandılar.

KGK MEDYA ÇALIŞTAYI BUGÜN

Bu sabah Eftalia Marin Otel'de başlayacak KGK Danışma Kurulları toplantılarının ardından Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Medya Çalıştayı gerçekleştirilecek. Saat 15.00'deki ilk oturum KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in çalıştay açılış konuşması ile başlayacak ve 'Şiddetle Mücadelede Medyanın Önemi ve İşlevi' konulu panelle sürecek. Panelin konuşmacıları Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı Adem Solak, Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak ve Doç. Dr. Sultan Özeren olacaklar. Çalıştay, saat 15.30'da Cesurhan Taş'ın "Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Basınından Türk Medyasına" konulu sunumla devam edecek. Saat 15.50'de "Medyanın Sorunlu Alanları ve Çözümleri" konulu sunumu Prof. Dr. Levent Eraslan yapacak. KGK Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydemir'in saat 16.10'daki sunumu ise "KGK Medya Örgütlenmesinin Neresinde?" sorusuna yanıt verecek. Saat 16.40'ta Dursun Eker "Gazze’de Neler Oluyor?" konulu sunumunu yapacak.

MECLİSLERİN RAPORLARI GÖRÜŞÜLECEK

İkinci oturum saat 17.15'te başlayacak. KGK Danışma Kurulları (Onur, Uzlaşma, Eğitim, Sosyal İşler, Kültür ve Tarih, Siyasi İşler, Proje Geliştirme, Dijital Medya, Danışma, Denetim, Etik) başkanları, yaptıkları toplantılara ilişkin bilgilendirmeler yapacaklar. Saat 17.30'da Yaygın, Yerel ve Dış medya meclislerinin raporları görüşülecek. Çalıştay, saat 18.00'de genel başkan Dim'in değerlendirme ve kapanış konuşmasının ardından plaket töreni ile sona erecek.

ÖDÜL TÖRENİ

Bu akşam Türkler Mahallesi'nde bulunan 5 yıldızlı Lonicera World Otel’in Balo Salonu’nda gerçekleştirilecek olan gala yemeği ve ödül törenine, medya ve siyaset dünyasından yerli ve yabancı önemli isimler katılacak. MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan'ın da katılacağı gecede bu yıl üçüncü kez Küresel Başarı Ödülleri de sahiplerine verilecek.

İŞTE ÖDÜLLER

Mevlüt Çavuşoğlu (Küresel Diplomasi Ödülü), Kazak Kozmonot Toktar Ebubekirov (Küresel Bilim Ödülü), Kadın Milli Voleybol Takımı adına Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ (Küresel Spor Ödülü), Yunus Emre Enstitüsü adına Başkan Prof. Dr. Şeref Ateş (Türk Dünyası Ödülü), Haber Global adına CEO Mammad Gulmammadov (Küresel Medya Ödülü), TURMAKS adına Ali Kemaloğlu (Küresel İnsani Yardım Ödülü) ve Turizm Duayeni Hüseyin Baraner (Küresel Turizm Tanıtım Ödülü).

ÖDÜL TÖRENİ CANLI YAYINLANACAK

Bu akşam yapılacak, yerli ve yabancı gazetecilerin yanı sıra bilim insanları, akademisyenler, ulusal ve uluslararası alanda iş dünyası temsilcileri ve siyasetçilerin de bir araya gelecekleri, uluslararası alandaki ödüllerin sahiplerini bulacağı Küresel Medya Ödül Töreni, saat 20.30'dan itibaren DİM TV ve 20 kadar uydu kanalından canlı yayınlanacak.